Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε καταστήματα – Τα εμβόλιζε με κλεμμένα αυτοκίνητα

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε καταστήματα – Τα εμβόλιζε με κλεμμένα αυτοκίνητα

Στα χέρια της αστυνομίας η εγκληματική ομάδα που έκλεβε καταστήματα, με εμβολισμό των θυρών τους από κλεμμένα αυτοκίνητα, ενώ στη συνέχεια έκαιγαν σε απόμακρες περιοχές.

Συνελήφθησαν στα Πατήσια τρία άτομα ηλικίας 19, 24 και 29 ετών, που είναι μέλη της σπείρας, ενώ αναζητείται ένας 21χρονος συνεργός τους. Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ’ εξακολούθηση, του εμπρησμού και της απείθειας.

Έπειτα από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι έκαναν τον τελευταίο μήνα εγκληματική ομάδα, με σκοπό την διάπραξη κλοπών από σούπερ μάρκετ και πρατήρια υγρών καυσίμων. Για να πετύχουν το σκοπό τους αφαιρούσαν, συνήθως βραδινές ώρες, αυτοκίνητα συγκεκριμένου τύπου, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσα εμβολισμού των γυάλινων θυρών των καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας τα κλεμμένα αυτοκίνητα, πήγαιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, για να εντοπίσουν τα κατάλληλα για εμβολισμό καταστήματα, ενώ όπου αυτό δεν ήταν δυνατό, χρησιμοποιούσαν ειδικά εργαλεία για διάρρηξη.

Στη συνέχεια, ορισμένα από τα μέλη με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φορώντας γάντια, εισέρχονταν στο εσωτερικό και αφαιρούσαν χρήματα και προϊόντα, ενώ μετ’ έπειτα μετέβαιναν σε ερημικές περιοχές και έκαιγαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα.

Προς το παρόν η έρευνα δείχνει ότι έχουν εξιχνιαστεί δεκαεπτά περιπτώσεις διαρρήξεων σε σούπερ μάρκετ και πρατήρια υγρών καυσίμων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Έξι περιπτώσεις με κλεμμένα οχήματα  και πέντε εμπρησμοί. Το οικονομικό όφελος από την παράνομη δράση της σπείρας υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 100.000 ευρώ.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι δύο εκ των δραστών είχαν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και τους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.
Διαβάστε επίσης:

Τα μέλη της σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους με το πρόσχημα τροχαίου ατυχήματος

Σχόλια