Εξαρθρώθηκε τετραμελής σπείρα ανηλίκων που λήστευαν με απειλή μαχαιριού συνομήλικούς τους

Εξαρθρώθηκε τετραμελής σπείρα ανηλίκων που λήστευαν με απειλή μαχαιριού συνομήλικούς τους

Στην εξάρθρωση τετραμελούς σπείρας ανηλίκων που λήστευαν συνομήλικούς τους σε διάφορες περιοχές της Αττικής προχώρησε η αστυνομία.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη από αστυνομικούς της μονάδας ΔΙΑΣ ένας 17χρονος, ο οποίος νωρίτερα είχε αφαιρέσει, με την απειλή μαχαιριού, χρηματικό ποσό από παρέα ανηλίκων, ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη τρία μέλη της ομάδας, ηλικίας 12, 15 και 18 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία και της ληστείας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως έγινε γνωστό, οι ανήλικοι λήστευαν συνομήλικούς τους, από τους οποίους αποσπούσαν χρήματα και κινητά τηλέφωνα, με την απειλή μαχαιριού, με τη δράση τους να λαμβάνει χώρα κυρίως βραδινές ώρες.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 12 περιπτώσεις ληστειών σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Παπάγου, Ηράκλειο, Σύνταγμα, Ακρόπολη και Νέα Ιωνία), ενώ οι δράστες αναγνωρίστηκαν από τα θύματα.

Παράλληλα, εξακριβώθηκε ότι ο 17χρονος, στο παρελθόν, έχει απασχολήσει την αστυνομία για τα ίδια αδικήματα και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.Σχόλια