Εξελίξεις στην υπόθεση Μπεν: Οι αρχές ζήτησαν εξηγήσεις από τον παππού του

Εξελίξεις στην υπόθεση Μπεν: Οι αρχές ζήτησαν εξηγήσεις από τον παππού του

Οι έρευνες στο επίμαχο χωράφι που έπαιζε το 1991 ο μικρός Μπεν πριν εξαφανιστεί, συνεχίζονται καθημερινά.

Λίγες ώρες μετά την κατεδάφιση του δωματίου, στο σπίτι των παππούδων του Μπεν Νίνταμ, οι Βρετανοί αστυνομικοί ανακοίνωσαν στους δημοσιογράφους πως κλήθηκε για εξηγήσεις ο 68χρονος παππούς του.

290916-ben

 

Οι Βρετανοί ερευνητές δεν ανακοίνωσαν αν βρέθηκε κάτι σε εκείνο το σημείο, αλλά αρκέστηκαν να πουν στους δημοσιογράφους πως ο Έντι Νίνταμ, κλήθηκε για να εξηγήσει πότε ακριβώς και γιατί επέκτεινε το σπίτι της αγροικίας, με ακόμη ένα δωμάτιο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Mirror, ο 68χρονος αναμένεται στην Κω εντός της ημέρας, για να περπατήσει ξανά στα μέρη που έζησε με τον εγγονό του, το καλοκαίρι του 1991.

Ο επιθεωρητής Jon Cousins πρόσθεσε πως «Ο παππούς του Ben, ο Eddie Needham, θα παραστεί στις έρευνες μετά από δικό μου αίτημα. Θέλω οι εμπειρογνώμονες να είναι εδώ για να κατανοήσουν και να βγάλουν συμπεράσματα από τις αναμνήσεις του»

Ο παππούς του μικρού Μπεν - ΦΩΤΟ από mirror.co.uk

Πρόσφατα, ο παππούς του Μπεν είχε επισημάνει πως θέλει να δοθεί επιτέλους μία απάντηση στο μυστήριο και δεν θέλει να φύγει από τη ζωή χωρίς να μάθει τι συνέβη το καλοκαίρι που χάθηκε ο μικρός Μπεν.


 Τι κρύβεται στο δωμάτιο που χτίστηκε μετά την εξαφάνιση του μικρού αγοριού;

Το ερευνητικό ενδιαφέρον έχει εστιαστεί στο δωμάτιο που χτίστηκε  στο οίκημα που έμενε η οικογένεια του Μπεν μετά την εξαφάνιση του. Για τον λόγο αυτό οι Βρετανοί αστυνομικοί ζήτησαν και πήραν άδεια για την κατεδάφιση του συγκεκριμένου δωματίου έτσι ώστε να διενεργήσουν έρευνες οι οποίες θα γίνουν με ειδικό μηχάνημα που αναμένεται να μεταφερθεί στο νησί.

Η κατεδάφιση του δωματίου έγινε χθες το μεσημέρι με τους Βρετανούς αστυνομικούς, να τονίζουν στους εκπροσώπους των διεθνών μέσων ενημέρωσης πως: »αυτό το δωμάτιο χτίστηκε μετά την εξαφάνιση του παιδιού και πρέπει να δούμε τι κρύβεται από κάτω. Είναι πολύ πιθανό να κρύβονται εκπλήξεις»…

Μέσα σε 25 λεπτά, η μπουλντόζα γκρέμισε το επιπλέον αυτό δωμάτιο, προκαλώντας μάλιστα κάποιες ζημιές στην κύρια αγροικία, οι οποίες ωστόσο δεν θα είναι δύσκολο να επιδιορθωθούν.

Ο επικεφαλής της έρευνας Τζον Κάζινς εκτιμά ότι στο έδαφος κάτω από αυτό το δωμάτιο ίσως να υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου με την εξαφάνιση του Μπεν, που χάθηκε ενώ έπαιζε πριν από 25 χρόνια.

 

Σχόλια