Εξεταστική για τις αναφορές Βαρουφάκη ζητεί ο Τζιτζικώστας

Εξεταστική για τις αναφορές Βαρουφάκη ζητεί ο Τζιτζικώστας

Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να ελέγξει τις αναφορές του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, για την περίοδο της ελληνικής οικονομίας κατά την οποία επιβλήθηκαν τα capital controls, ζήτησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στο ίδιο θέμα, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε πως ό,τι έγινε τότε, έχει τεράστιο αντίκτυπο σήμερα στην ελληνική οικονομία, και έχει οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σε κλείσιμο ή στη μεταφορά τους στο εξωτερικό. Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας για το ασφαλιστικό, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για μεταρρύθμιση σε λάθος κατεύθυνση, και προέβλεψε ότι θα αναθεωρηθεί επί τα χείρω, σημειώνοντας ότι η «τρύπα» στο ασφαλιστικό έχει φτάσει στο 1,8 δισ. ευρώ.

Ακόμη, εκτίμησε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να κυβερνήσει, καθώς, όπως πρόσθεσε, διαθέτει τα στελέχη και την εμπειρία.

Τέλος, προέβλεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα διατηρηθεί για πολύ καιρό ακόμη στην εξουσία, και χαρακτήρισε το Συνέδριο της ΝΔ τον Απρίλιο ορόσημο για την παράταξη και μια νέα αρχή για τον ίδιο προσωπικά.

Σχόλια