Εξεταστική για τις αναφορές Βαρουφάκη ζητεί ο Τζιτζικώστας

Εξεταστική για τις αναφορές Βαρουφάκη ζητεί ο Τζιτζικώστας

Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να ελέγξει τις αναφορές του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, για την περίοδο της ελληνικής οικονομίας κατά την οποία επιβλήθηκαν τα capital controls, ζήτησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στο ίδιο θέμα, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε πως ό,τι έγινε τότε, έχει τεράστιο αντίκτυπο σήμερα στην ελληνική οικονομία, και έχει οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σε κλείσιμο ή στη μεταφορά τους στο εξωτερικό. Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας για το ασφαλιστικό, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για μεταρρύθμιση σε λάθος κατεύθυνση, και προέβλεψε ότι θα αναθεωρηθεί επί τα χείρω, σημειώνοντας ότι η «τρύπα» στο ασφαλιστικό έχει φτάσει στο 1,8 δισ. ευρώ.

Ακόμη, εκτίμησε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να κυβερνήσει, καθώς, όπως πρόσθεσε, διαθέτει τα στελέχη και την εμπειρία.

Τέλος, προέβλεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα διατηρηθεί για πολύ καιρό ακόμη στην εξουσία, και χαρακτήρισε το Συνέδριο της ΝΔ τον Απρίλιο ορόσημο για την παράταξη και μια νέα αρχή για τον ίδιο προσωπικά.Σχόλια