Εξετάζεται εισαγγελική έρευνα εις βάρος του Άνθιμου Θωμόπουλου της Τράπεζας Πειραιώς

Εξετάζεται εισαγγελική έρευνα εις βάρος του Άνθιμου Θωμόπουλου της Τράπεζας Πειραιώς

Με αφορμή καταγγελίες και δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία υπήρξε οργανωμένο σχέδιο από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, Άνθιμο Θωμόπουλο, εις βάρος της Τράπεζας Πειραιώς, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράϊκου, καθώς φέρεται σύμφωνα με αυτά, ότι δεν διασφάλισε τα συμφέροντα της.

Οι πράξεις αυτές φέρονται να τελέστηκαν σε βάρος της  Τράπεζας Πειραιώς και το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς, Αντ. Ελευθεριάνος και Γιάννης Δραγάτσης είναι η διαπίστωση τυχόν αξιοποίνων πράξεων, όπως της  «απόπειρας απιστίας». Θα διερευνηθεί αν εθίγησαν τα συμφέροντα της τράπεζας , θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την επιβίωση της.

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή δημοσιεύματα και καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Θωμόπουλος , όταν βρισκόταν στο τιμόνι της τράπεζας είχε αναλάβει στο πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας την εξεύρεση κεφαλαίων από το εξωτερικό. Ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε, ότι είχε βρει τα κεφάλαια αυτά , στην ουσία κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί.

Τα στελέχη της τράπεζας το αντιλήφθηκαν λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία της ανακεφαλαιοποίησης και για αυτό το λόγο υπήρξε άμεση κινητοποίηση κορυφαίων στελεχών για να επιλυθεί το πρόβλημα και να προλάβουν τις προθεσμίες και να μην κινδυνεύσει η επιβίωση της τράπεζας.Σχόλια