Έξι στους δέκα Γάλλους λένε πως ο Αλ. Τσίπρας θα «κερδίσει…»

Έξι στους δέκα Γάλλους λένε πως ο Αλ. Τσίπρας θα «κερδίσει…»

Πλειοψηφικό ρεύμα είναι στη Γαλλία η εκτίμηση πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα κερδίσει το μπρα-ντε-φερ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξασφαλίζοντας την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη με πιο ευνοϊκούς όρους απ’ ό,τι έχει προβλεφθεί.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Odoxa για την εφημερίδα Parisien, το 59% θεωρεί ότι ο Αλ. Τσίπρας θα βγει νικητής στη μάχη που δίνει. Το 39% πιστεύει το αντίθετο.

Το 60% των υποστηρικτών της ευρείας Αριστεράς στη Γαλλία εκτιμούν, μάλιστα, ότι ο πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός Εμανουέλ Βαλς και άλλοι σοσιαλιστές ηγέτες «εμπνέονται» από το «μοντέλο Τσίπρα».

Στην ίδια δημοσκόπηση, πάντως, το 66% θεωρεί πιο δημοφιλή τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, από τον Τσίπρα (32%). Η Μέρκελ απολαμβάνει ένα συντριπτικό ποσοστό αποδοχής στους υποστηρικτές της δεξιάς (85%) σε σύγκριση με τους υποστηρικτές της αριστεράς (49%).

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Ιουλίου για την Parisien ‘Aujourd’hui-en-France με αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.004 Γάλλων ηλικίας 18 ετών και άνωΣχόλια