Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση απαγωγής 24χρονου αλλοδαπού στο Λαγονήσι

Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση απαγωγής 24χρονου αλλοδαπού στο Λαγονήσι

Φως στην υπόθεση απαγωγής ενός 24χρονου Πακιστανού, η οποία έλαβε χώρα το 2011 στο Λαγονήσι, έριξε η αστυνομία.

Αναλυτικότερα, μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα, η αστυνομία αποκάλυψε ότι πίσω από την υπόθεση βρίσκονται πέντε Αφγανοί, τρεις Πακιστανοί και ένας υπήκοος της Σρι Λάνκα, ενώ προχώρησε στη σύλληψη ενός 43χρονου Πακιστανού που θεωρείται ηγετικό μέλος της εγκληματικής ομάδας. Σε βάρος των προαναφερθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για αρπαγή, ληστεία, εκβίαση και ελαφρές σωματικές βλάβες, κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, στις 27-4-2011, οι δράστες απήγαγαν στο Λαγονήσι τον 24χρονο Πακιστανό και απαιτούσαν από συγγενείς και φίλους του την καταβολή του χρηματικού ποσού των 10.000 ευρώ.

Τελικά, κατάφεραν να αποσπάσουν από τους οικείους του θύματος το ποσό των 2.450 ευρώ, το οποίο παρέλαβαν σε προσυμφωνημένη συνάντηση στις 10-5-2011, στην Πλατεία Αμερικής. Μετά την παράδοση των χρημάτων ελευθέρωσαν στο ίδιο σημείο, τον 24χρονο απαχθέντα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.


Σχόλια