Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις με παιδική πορνογραφία

Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις με παιδική πορνογραφία

Δύο σημαντικές υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου, εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σε σχέση με την πρώτη υπόθεση, συνελήφθη ένας 24χρονος από τη Θεσσαλονίκη, ύστερα από πολύμηνες ψηφιακές έρευνες στο πλαίσιο της παγκόσμιας αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «HYDRA».

Όπως προέκυψε, ο συλληφθείς κατείχε και διαμοίραζε, μέσω ειδικού προγράμματος ανταλλαγής αρχείων σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, πλήθος αρχείων «σκληρής» παιδικής πορνογραφίας.

Στη κατοχή του βρέθηκαν χιλιάδες ψηφιακά αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) παιδικής πορνογραφίας, ενώ διακριβώθηκε ότι σε ένα από τα κατασχεθέντα ψηφιακά αρχεία απεικονίζεται ο ίδιος την ώρα που ασελγούσε σε βάρος ανηλίκου.

Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη φορά, που καταγράφεται η συμμετοχή Έλληνα σε υλικό παιδικής πορνογραφίας. Επιπλέον, διερευνάται άλλη περίπτωση ασέλγειας του δράστη σε τετράχρονο ανήλικο, ενώ θα ελεγχθούν όλα τα κατασχεθέντα αρχεία για τυχόν εντοπισμό και άλλων συναφών περιπτώσεων.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου και αποπλάνηση παιδιών, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σε σχέση με τη δεύτερη υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 55χρονου, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου. Ο 55χρονος συνελήφθη στην Πάτρα, καθώς είχε εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων, για παρόμοια αδικήματα και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Έπειτα από ψηφιακή ανάλυση πληροφοριακού υλικού, προέκυψε ότι ο 55χρονος επισκεπτόταν διάφορες ιστοσελίδες πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ συμμετείχε και σε εικονικά δωμάτια επικοινωνίας (chat), υποστηρίζοντας ότι έχει προβεί στη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, απέστειλε σε χώρα τού εξωτερικού, μέσω κούριερ, χρηματικό ποσό, ως συνδρομή σε ιστοσελίδα παιδόφιλων.

Επίσης, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε, με έγγραφο από το Κέντρο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Τελωνείου των ΗΠΑ (ICE) ότι ο 55χρονος, αφού άλλαξε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του, απέστειλε σε τρίτους τριάντα εννέα φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας.
Σχόλια