Εξιχνιάστηκε μεγάλη απάτη με ΑΤΜ – Έστηναν παγίδες με τη μέθοδο… φουρκέτα (photos)

Εξιχνιάστηκε μεγάλη απάτη με ΑΤΜ – Έστηναν παγίδες με τη μέθοδο… φουρκέτα (photos)

Κανονική… επιχείρηση σε βάρος εκατοντάδων πολιτών είχαν στήσει από τον Μάρτιο δύο γυναίκες Ρουμανικής υπηκοότητας ηλικίας 40 ετών οι οποίες είχαν παγιδεύσει ΑΤΜ τραπεζών και άρπαζαν τα χρήματα των πολιτών. Οι γυναίκες συνελήφθησαν στο Παγκράτι από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Οπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που διενεργήθηκε με τη συνεργασία Διευθυντή Ασφαλείας Πιστωτικού Ιδρύματος, οι γυναίκες τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2016, προσέγγιζαν ΑΤΜ και αφού παραβίαζαν τη θύρα εξόδου των χαρτονομισμάτων με ψαλίδι, τοποθετούσαν εσωτερικά μηχανισμό παγίδευσης χρημάτων.

Ο μηχανισμός αποτελείτο από έλασμα, στις άκρες του οποίου υπήρχαν άγκιστρα, τα οποία εγκλώβιζαν τα χαρτονομίσματα πριν την έξοδό τους!

Οι πελάτες-θύματα, στην προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν ανάληψη μετρητών από το παγιδευμένο ΑΤΜ, ολοκλήρωναν την διαδικασία της συναλλαγής, χωρίς ωστόσο να παραλάβουν τα χαρτονομίσματα, διότι αυτά κατά την έξοδό τους από το ΑΤΜ εγκλωβίζονταν στον αυτοσχέδιο μηχανισμό.

Η μέθοδος είναι γνωστή ως μέθοδος «φουρκέτα» (cash trapping), οι συλληφθείσες έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 104 παγιδεύσεις ΑΤΜ, τεσσάρων  πιστωτικών ιδρυμάτων, από όπου απέσπασαν  το χρηματικό ποσό των 12.400 ευρώ. Η δε ζημία, από τις φθορές που προκάλεσαν στα αντίστοιχα μηχανήματα  ΑΤΜ, ανέρχεται στο ποσόν των 39.100 ευρώ.Σχόλια