Εξώδικο σε Τσίπρα & Τσακαλώτο για το Ελληνικό

Εξώδικο σε Τσίπρα & Τσακαλώτο για το Ελληνικό

Εξώδικο αναφορικά με τη «μη νομιμότητα της μεταβίβασης του Ελληνικού στον Όμιλο Λάτση» εστάλη σήμερα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Το εξώδικο υπογράφουν μέλη της «Πρωτοβουλίας Πολιτών κατά του Υπερταμείου Υφαρπαγής της Δημόσιας Περιουσίας» και της «Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού», καθώς και πολλές προσωπικότητες.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται ο πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής Μανώλης Γλέζος, ο νυν ευρωβουλευτής, Νίκος Χουντής, καθώς και οι πρώην βουλευτές Αγλαΐα Κυρίτση και Μαρία Μπόλαρη.

Οι υπογράφοντες χαρακτηρίζουν ως «παράνομη, επιβλαβή για το Ελληνικό Δημόσιο και χωρίς κανένα πραγματικό δημοσιονομικό όφελος» την υπογραφή «από την κυβέρνηση Μνημονίου Κατανόησης για την παραχώρηση του Ελληνικού στην εταιρεία Hellinikon Global I.S.A., με εγγυητή την Lamda Development, και η ψήφιση της σχετικής σύμβασης από τη Βουλή».

Σύμφωνα με τους ίδιους «η έγκριση της σύμβασης από την Κυβέρνηση και τη Βουλή εκθέτει το Ελληνικό κράτος σε πιθανή διεκδίκηση αποζημιώσεων από την εταιρεία σε περίπτωση μη ικανοποίησης κάποιας εκ των εννέα αναβλητικών αιρέσεων που διέπουν την σύμβαση, εκ των οποίων οι τρεις αφορούν δικαστικές αποφάσεις».Σχόλια