Εξοπλισμοί: Αμερικανικά παιχνίδια καταγγέλλουν οι Ρώσοι!

Εξοπλισμοί: Αμερικανικά παιχνίδια καταγγέλλουν οι Ρώσοι!

Σε μία «αναμενόμενη προφυλάκιση» του επιχειρηματία Κώστα Δαφέρμου κατέληξε η απολογία του μετά την θεατρική όπως εκτιμούν διπλωματικές πηγές προσκείμενες στην ρωσική πρεσβεία, σύλληψη του την περασμένη Τρίτη.

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες, ο γιος του και ο γαμπρός του, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Να σημειωθεί ότι όλοι κατηγορούνται για το ίδιο αδίκημα ενώ είναι απορίας άξιον πως ο Κ.Δαφέρμος προφυλακίστηκε ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι οι άλλοι δύο που είναι στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και είναι σαφώς συνυπεύθυνοι.

Όπως έχουν διαρρεύσει οι ίδιες οι δικαστικές πηγές δεν βρέθηκε καμία σύνδεση λογαριασμών του Δαφέρμου με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή Κάντα απλά και μόνο τα όσα έίχε υποστηρίξει ο Κάντας στην κατάθεση του. Οι ίδιες διπλωματικές πηγές χαρακτήριζαν την προφυλάκιση του Δαφέρμου επεισόδιο της σύγκρουσης ΗΠΑ-Ρωσίας για τη Συρία και άφηναν αιχμές για το κριτήρια με τα οποία προφυλακίστηκε και για την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.

Υπευνθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι ο μοναδικός, παγκοσμίως, εξουσιοδοτημένος από το ρωσικό υπουργείο Αμυνας και τον κολοσσό Russian Technologies (στον οποίο υπάγεται και η Rosoboronexport) για να πωλεί ρωσικά οπλικά συστήματα, εκτός της Rosoboronexport και φημολογείται ότι είχε εμπλοκή στον εφοδιασμό της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας με οπλικά συστήματα κάτι βέβαια που ο ίδιος το διαψεύδει.

Θυμίζουμε ότι από τις δικαστικές συνδρομές προκύπτουν χαμηλότερα ποσά και συγκεκριμένα δύο επιταγές των 800.000 ευρώ, με τη μία να φεύγει από εταιρεία του Κ. Δαφέρμου αλλά … να μην καταλήγει στον Κάντα παρά σε άλλο πρόσωπο (!) και μια άλλη επιταγή με την ίδια ημερομηνία και ποσό που δεν φεύγει πάλι από την εταιρεία του Δαφέρμου αλλά από άγνωστο αποστολέα (!) και καταλήγει όμως στον Κάντα.

Το δεύτερο στοιχείο αφορά ένα έμβασμα 980.000 ευρώ που καταλήγει στον Α. Κάντα, και μάλιστα σε λογαριασμό που έχει παραδεχθεί ο ίδιος ότι μπήκαν χρήματα από τα Κορνέτ, αλλά ούτε αυτό ανήκει σε εταιρεία συνδεδεμένη με τον Κ.Δαφέρμο.

Τότε πώς συνελήφθη και πού βασίζονται οι κατηγορίες;

Πηγή: DefencenetΣχόλια