Φ. Γεννηματά: Επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός δυναμικού πολιτικού και κοινωνικού ρεύματος

Φ. Γεννηματά: Επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός δυναμικού πολιτικού και κοινωνικού ρεύματος

Στην ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου αυτόνομου πόλου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, ενός δυναμικού πολιτικού και κοινωνικού ρεύματος πλειοψηφίας, που θα αντιμετωπίσει το διχαστικό δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και θα διεκδικήσει ενεργό και καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις, αναφέρθηκε η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στην 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη των Κινήσεων Πολιτών.

Παράλληλα, άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της τόσο στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης όσο και στο προσφυγικό.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε λόγο για δήθεν πολιτική διαπραγμάτευση από την πλευρά της κυβέρνησης και για «δήθεν πολύωρες συζητήσεις και ψευτομαγκιές», κατηγορώντας τον την ίδια στιγμή για ψεύδη όταν «διαφημίζει πως από τον νέο ορυμαγδό των μέτρων δεν θα θιγούν οι μη προνομιούχοι πολίτες». Τα μέτρα που αναμένεται να δημοσιοποιηθούν από την κυβέρνηση «υπονομεύουν την προοπτική ανάπτυξης της χώρας και δημιουργίας θέσεων εργασίας», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Αναφερόμενη στην προσφυγική κρίση, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μίλησε για πλήρη απουσία του κράτους και για εικόνες ντροπής στην Ειδομένη, τον Πειραιά και στο Ελληνικό.

Επανέλαβε δε ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας βρίσκεται στον «αέρα» γιατί η νομοθέτηση από την κυβέρνηση γίνεται στο «πόδι», καθώς προβλέπεται ότι όσοι βρίσκονται στα Κέντρα Υποδοχής προς επιστροφή στην Τουρκία, θα αφήνονται «ελεύθεροι» μετά από 25 ημέρες.Σχόλια