Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει την εθνική γραμμή για το προσφυγικό

Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει την εθνική γραμμή για το προσφυγικό

Ενοχλημένη με την τροπή που έχει πάρει η μεταναστευτική κρίση στη χώρα και εκφράζοντας τις αμφιβολίες της σχετικά με την διευθέτηση του εν λόγω ζητήματος και την εφαρμογή εθνικής γραμμής από την κυβέρνηση, εμφανίστηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί», αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς όπως είπε ενώ το καλοκαίρι «βάλαμε πλάτη» εκείνος επέλεξε να πάει σε εκλογές.

Σημείωσε ότι το μεγάλο λάθος της κυβέρνησης ήταν ότι έδωσε την εντύπωση ότι με το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας μετανάστες και πρόσφυγες είναι το ίδιο πράγμα και πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για ολιγωρία στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, σημειώνοντας ότι η ίδια πριν 40 ημέρες του είχε επισημάνει ότι το προσφυγικό θα λάβει δραματικές διαστάσεις, αλλά εκείνος δεν αξιολόγησε την προειδοποίησή της.
 Ανέφερε πως η ίδια ζήτησε να μπει υποσημείωση στο κοινό ανακοινωθέν ότι εκτιμά πως η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει την εθνική γραμμή, τονίζοντας πως οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί δεν ήθελαν να περιληφθεί κάποια υποσημείωση, ωστόσο μετά από δική της επιμονή, δέχτηκαν να υπάρχει παράγραφος «που λέει ότι εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας και για τους χειρισμούς και για την αποτελεσματικότητα αυτής της κυβέρνησης».

«Η δική μου γραμμή δικαιώθηκε», πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτήρισε αδιανόητο άλλα να λέει κανείς στα πρακτικά, άλλα να λέει όταν γράφεται η ανακοίνωση και άλλα να λέει έξω στις κάμερες. «Πρέπει να έχουμε όλοι μια καθαρή και έντιμη στάση, οι στιγμές είναι εξαιρετικά δύσκολες, κρίσιμες και ιστορικές και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του» σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο κ. Μητσοτάκης στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «ο καθένας εκεί μέσα είχε τη δική του οπτική γωνία. Θα μας κρίνει όλους ο ελληνικός λαός» και αναφέρθηκε στη λογική του ώριμου φρούτου.

Επιπλέον, διαφώνησε με την στάση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων ο οποίος όπως είπε ένιψε τας χείρας του από τη στιγμή που δεν έγινε αποδεκτή η πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση.

Σε ερώτηση για τα περί «τρόικας εσωτερικού» που κυκλοφόρησαν μετά τη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η κ. Γεννηματά είπε ότι, όπως μαθαίνει, επρόκειτο περί διαρροής από το Μέγαρο Μαξίμου και εξέφρασε την ελπίδα αυτή η διαρροή να διαψευστεί σήμερα, συμπληρώνοντας πως «με ενοχλεί άλλο να λες μέσα και άλλο έξω».

Ξεκαθάρισε ότι το θέμα του βέτο δεν συζητήθηκε στη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι θα πρέπει να ετοιμαστεί για την αναθεώρηση του Δουβλίνο 2 και να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί αν αυτό δεν γίνει άμεσα «τότε θα υπάρξουν και επιστροφές προσφύγων από άλλες χώρες, επειδή καταγράφηκαν αρχικά στη χώρα μας».Σχόλια