Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γκρεμίζει ότι έχει μείνει όρθιο στο ΕΣΥ

Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γκρεμίζει ότι έχει μείνει όρθιο στο ΕΣΥ

Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), εξαπέλυσε σήμερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, από το Διδυμότειχο, πρώτο σταθμό της διήμερης περιοδείας της στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Αμέσως μετά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου, Δημήτρη Αδαμίδη και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων Στάθη Στάμο, η κ. Γεννηματά δήλωσε πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γκρεμίζει ότι έχει μείνει όρθιο στο ΕΣΥ, το οποίο στέκεται χάρη στο φιλότιμο και στον επαγγελματισμό των εργαζομένων. Δεν ασχολείται με την καθημερινότητα και βλάπτει καθημερινά την υγεία».

Αναφορικά με το νοσοκομείο της ακριτικής πόλης, η κ. Γεννηματά περιέγραψε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που «δυστυχώς διαλύεται χωρίς προσωπικό, χωρίς γιατρούς, χωρίς υλικά. Ένα νοσοκομείο που δημιουργούσε αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, στους ακρίτες μας».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε ακόμα ότι με υπαιτιότητα της κυβέρνησης «από τις 4.500 προσλήψεις που είχαν εγκριθεί με προϋπολογισμό, ούτε οι 915 από αυτές δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν μέσα στα νοσοκομεία, ενώ 150 κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας, πλήρως εξοπλισμένες, παραμένουν κλειστές γιατί ακριβώς δεν κατάφεραν να τις στελεχώσουν».Σχόλια