Φ. Γεννηματά: Να πούμε το «ναι» στον διάλογο

Φ. Γεννηματά: Να πούμε το «ναι» στον διάλογο

Κάλεσμα για ένα μεγάλο «ναι» στο πρώτο βήμα, που όπως είπε, είναι ο διάλογος μεταξύ των δυνάμεων του «προοδευτικού» χώρου, απηύθυνε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, από το βήμα του συνεδρίου του Ποταμιού το Σάββατο.

Η κ. Γεννηματά πρότεινε άμεση συγκρότηση κοινής επιτροπής με πρόσωπα αυξημένου κύρους και ισότιμη συμμετοχή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και άλλων κομμάτων και κινήσεων του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς.

«Γι’ αυτό τον λόγο ανέλαβα την πρωτοβουλία να απευθύνω πρόσκληση για τη συγκρότηση μιας πολιτικής συμμαχίας όλων των δυνάμεων του ριζοσπαστικού Κέντρου, του δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής Αριστεράς, της πολιτικής Οικολογίας, δηλαδή όλων των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου, που μπορούμε από κοινού να σχεδιάσουμε μια πρόταση ελπίδας για την ελληνική κοινωνία», σχολίασε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για αδιέξοδο από το οποίο «δεν θέλει, δεν ξέρει και δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα η κυβέρνηση της αριστεροακροδεξιάς» και παρομοίασε την Ελλάδα με ακυβέρνητο καράβι.

Επανέλαβε επίσης ότι η λύση πρέπει να δοθεί από την υπάρχουσα Βουλή, εκτιμώντας ότι χρειάζεται μία ισχυρή κυβέρνηση των δημοκρατικών, φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του τόπου.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν νοείται χωρίς συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.Σχόλια