Φ. Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας να φέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα

Φ. Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας να φέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα

Να επιστρέψει με συγκεκριμένα αποτελέσματα από τη Σύνοδο Κορυφής ζήτησε από τον Πρωθυπουργό η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ.

«Ο πρωθυπουργός εφ’ όσον επιμένει ότι μπορεί – οφείλει να επιστρέψει με συγκεκριμένα αποτελέσματα και δεσμεύσεις από τη Διάσκεψη της Δευτέρας», υπογράμμισε η επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι σχεδόν όλες οι προτάσεις του κόμματός της υιοθετήθηκαν στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε παράλληλα, ότι «το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση μπορεί να υλοποιήσει την εθνική γραμμή» και εξήγησε για άλλη μια φορά τους λόγους για τους οποίους επέμεινε να συμπεριληφθεί στην ανακοίνωση των πολιτικών αρχηγών η θέση της για τη συγκρότηση κυβέρνησης των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. «Αυτή δεν είναι μια κομματική κίνηση. Είναι πράξη ευθύνης και συνέπειας προς τον ελληνικό λαό Η εθνική γραμμή συνεννόησης και ευθύνης για να έχει αποτελέσματα χρειάζεται μια ισχυρή και ικανή κυβέρνηση να την υλοποιήσει», ανέφερε.

Όσον αφορά την αξιολόγηση του προγράμματος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για άλλη μία φορά, οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο, βυθίζοντας περαιτέρω τη χώρα. «Ο κ. Τσίπρας αρκείται σε αδιέξοδους ακροβατισμούς, παρακαλώντας για «αξιολόγηση σε δόσεις», ή το χειρότερο επιχειρώντας να συμψηφίσει το ασφαλιστικό με την προσφυγική κρίση. Επιλογή που θα είναι καταστροφικό για την χώρα και τους πολίτες» υποστήριξε.

Κριτική άσκησε και εναντίον της Ν.Δ. τονίζοντας ότι διαθέτει μία στρατηγική με στόχο την παλινόρθωση της δεξιάς και την κατάληψη του πρωθυπουργικού θώκου. «Ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί τη λογική του «ώριμου φρούτου»» έσπευσε να διευκρινίσει η κ. Γεννηματά.

Όσον αφορά το μέτωπο της κεντροαριστεράς, επανέλαβε την ανάγκη διαμόρφωσης ενός προοδευτικού πόλου εξουσίας, με αυτόνομο λόγο και αυτοδύναμη στρατηγική. «Η Κεντροαριστερά οφείλει να οροθετηθεί ουσιαστικά και ριζικά τόσο με το συντηρητισμό και το μεταρρυθμιστικό προσωπείο της Ν.Δ. και της Δεξιάς, όσο και με τον ανέξοδο λαϊκισμό, τις παρωχημένες εμμονές και το δογματικό κρατισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της παραδοσιακής Αριστεράς» εξήγησε.Σχόλια