Φ.Γεννηματά: «Θα πορευτούμε με την δική μας αυτόνομη πορεία και αυτοδύναμη στρατηγική»

Φ.Γεννηματά: «Θα πορευτούμε με την δική μας αυτόνομη πορεία και αυτοδύναμη στρατηγική»

Ολοκληρώθηκε μετά το μεσημέρι η Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με την έγκριση, σχεδόν ομόφωνα της Πολιτικής Διακήρυξης και των Προγραμματικών της Θέσεων.

Στη ομιλία της, με την οποία έκλεισαν οι εργασίες, η Φώφη Γεννηματά άσκησε εκ νέου κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. υποστηρίζοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα πορευτεί «ούτε για την συντηρητική Ν.Δ., ούτε για τον λαϊκίστικο ΣΥΡΙΖΑ».

«Θα πορευτούμε με την δική μας αυτόνομη πορεία και αυτοδύναμη στρατηγική. Αυτή που σήμερα συμφωνήσαμε» είπε και πρόσθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί. Μας έβαλε σε μόνιμη επιτροπεία. Ο κ. Μητσοτάκης είναι μια άλλη εκδοχή του κόφτη. Καλλιεργούν τον μεταξύ τους διπολισμό για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη και να μπετονάρουν τα ακροατήριά τους. Δεν μας ενδιαφέρει αυτού του είδους η πολιτική. Τα έχουμε ζήσει, τα ξέρουμε, τα βαρεθήκαμε, μας οδήγησαν σε αδιέξοδα».

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση διπλωματικών υπαλλήλων από τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα και παρέμβαση Τσίπρα, η κ. Γεννηματά είπε ότι είναι «μια στάση απαράδεκτη, ουσιαστικά συγκάλυψης σκανδάλου για μικροπολιτικούς λόγους». «Αυτό δεν είναι ηθική, δεν είναι αριστερά, θυμίζει τις πιο στυγνές εποχές καταπίεσης των γυναικών από τη συντήρηση», συμπλήρωσε.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε οτι η ελληνική κοινωνία και κατ΄ επέκταση και η ελληνική οικονομία, μπορούν να κάνουν τη μεγάλη θετική έκπληξη και να «γυρίσουν» την τύχη της χώρας και αυτό θα συμβεί στο μέτρο που ισχυροποιηθεί η μόνη πραγματική δύναμη αλλαγής, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

«Το μέλλον της Ελλάδας και των Ελλήνων είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί στην τύχη ή στα χέρια μαθητευόμενων μάγων, στο δεξί χέρι του κ. Σόιμπλε, τον κ. Τσίπρα», είπε προσθέτοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι έτοιμη, με την Πολιτική Διακήρυξη, με τις δικές επεξεργασμένες απαντήσεις -κατευθυντήριες γραμμές- για τα μεγάλα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά προβλήματα της χώρας.Σχόλια