Φάιμαν: Θα πρέπει γλιτώσουμε την Ελλάδα από την επιλογή ενός Grexit

Φάιμαν: Θα πρέπει γλιτώσουμε την Ελλάδα από την επιλογή ενός Grexit

«Θα πρέπει να γλιτώσουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη από την επιλογή ενός Grexit» τονίζει ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν -ενόψει και των συνομιλιών που θα έχει μεθαύριο Δευτέρα στη Βιέννη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα- σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ» που θα δημοσιευθεί στην αυριανή κυριακάτικη έκδοσή της.

Απαντώντας σε ερώτηση αν είναι λογικό από τη μία ο ίδιος να μιλάει για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και από την άλλη να μην θέλει να βοηθήσει τους Έλληνες με μια διαγραφή χρέους, ο Αυστριακός καγκελάριος επισημαίνει: «Στο πλαίσιο της βοήθειας προς την Ελλάδα, η Αυστρία διέθεσε μεταξύ οκτώ και εννέα δισεκατομμυρίων ευρώ, σε δάνεια και εγγυήσεις. Όμως, δεν υποστηρίζω το να χαριστούν χρήματα στους Έλληνες. Ποιος θα τα πληρώσει; Υποστηρίζω ωστόσο διαπραγματεύσεις για τεχνικούς δανειακούς όρους, ώστε η χώρα να έχει μελλοντικά περισσότερα περιθώρια για να εξέλθει από την κρίση».

Ο καγκελάριος διευκρινίζει συγχρόνως πως με τη βοήθεια που παρέχεται στην Ελλάδα η Αυστρία «δεν βγάζει χρήματα», θέση που είχε διατυπώσει στο παρελθόν η τότε υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ.
Σχόλια