Φαλελάκης για Χατζησάββα: Ο Μηνάς θα ήθελε να σωπάσω – Ο προβολέας της ζωής μου…έσβησε!

Φαλελάκης για Χατζησάββα: Ο Μηνάς θα ήθελε να σωπάσω – Ο προβολέας της ζωής μου…έσβησε!

Λίγες μέρες μετά τον θάνατο του Μηνά Χατζησάββα ο επί 25αετίας σύντροφός του Κώστας Φαλελάκης μιλά, έστω και διστακτικά για τον Μηνά και τις δηλώσεις του Φαήλου Κρανιδιώτη.

Σύμφωνα με τη μίνι δήλωση που παραχώρησε στην ιστοσελίδα tlife.gr ο Κώστας Φαλελάκης είπε: «Ο Μηνάς θα ήθελε να σωπάσω. Ότι είχα να πω το είπα στην κηδεία του. Ο προβολέας της ζωής μου έσβησε.. Θα πω μόνο δυο λογια… Με πληγώνει η υποκρισία της κοινωνίας… Για παράδειγμα. Ενώ όλοι ήξεραν για το AIDS, έγινε γνωστό όταν πέθανε ο Ροκ Χάτσον. Τώρα έπρεπε να πεθάνει ο Μηνάς για να μαθευτεί κάτι που όλοι ήξεραν; Ότι πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν αυτονόητα πράγματα με τον σύντροφό τους; Δηλαδή όταν έφυγε ο Μηνάς ανακάλυψαν όλοι αυτό το πρόβλημα; Γνωρίζω πολλά ζευγάρια που πέρασαν χειρότερα.. Που οι συγγενείς δεν άφησαν τον σύντροφο να πάει ούτε στην κηδεία! Εγώ ήμουν τυχερός… με αγαπούσαν… Είπα πολλά όμως δε θέλω να πω άλλα»

Για τον Φαήλο Κρανιδιώτη και όσα με αγένεια είπε γι΄αυτον, στην αρχή δεν ήθελε να απαντήσει καθόλου. Μετά όμως θέλησε να απαντήσει μόνο με ένα ποίημα του Γερμανού Πάστορα Μάρτιν Νίμελερ:

«Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει«…Σχόλια