Φάρατζ: Τον απειλούσαν για τη ζωή του και γι’αυτό παραιτήθηκε

Φάρατζ: Τον απειλούσαν για τη ζωή του και γι’αυτό παραιτήθηκε

«Πέτυχα τον πολιτικό σκοπό μου να πάρω τη χώρα μου πίσω. Τώρα θέλω πίσω και τη ζωή μου», είπε μεταξύ άλλων ο Νάιτζελ Φάρατζ, ανακοινώνοντας την παραίτηση του από την ηγεσία του κόμματος UKIP.

Τα βρετανικά Μ.Μ.Ε. υποστηρίζουν τώρα ότι αυτοί σχετίζονται όντως με τις προσωπικές απειλές που δεχόταν ο 52χρονος πολιτικός.

Σύμφωνα με την «Daily Express», ο Φάρατζ είχε πάει στην αστυνομία πριν από λίγες ημέρες, καταθέτοντας ότι οι απειλές για δολοφονία του, αλλά και εναντίον της οικογένειάς του, είχαν αυξηθεί σημαντικά μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και την απόφαση των πολιτών για Brexit.

«Ήταν πάρα πολύ ανήσυχος για τις απειλές θανάτου που δεχόταν. Κυριολεκτικά τον είχαν καταβάλει», ανέφερε μια πηγή, υπό καθεστώς ανωνυμίας, στην εν λόγω εφημερίδα.

«Κάποιος πρέπει να δολοφονήσει άμεσα τον Νάιτζελ Φάρατζ» και «θα πληρώσω όποιον θέλει να πυροβολήσει τον Φάρατζ», ήταν δύο από τις απειλητικές αναφορές στα social media, ωστόσο αστυνομικές πηγές θεωρούν ότι υπήρχαν πιο συγκεκριμένες απειλές που τον οδήγησαν στην αστυνομία.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», ο δεύτερος λόγος της απόφασης του Φάρατζ να παραιτηθεί έχει να κάνει με την προσπάθεια του να σώσει το γάμο του. Ο ίδιος παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι η πολιτική του καριέρα τού κόστισε σε προσωπικό επίπεδο, πληγώνοντας τη σχέση με τη σύζυγό του Κρίστεν, αλλά και με τα παιδιά του.

 Σχόλια