Φαρσοκωμωδία η συζήτηση για τη διαφθορά

Φαρσοκωμωδία η συζήτηση για τη διαφθορά

Τσάμπα το… ξενύχτι. Τι κι αν περιμέναμε κατά τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, πραγματικές αποκαλύψεις που αφορούν… διαπλεκόμενα πρόσωπα, το μόνο που είδαμε ήταν σφοδροί χαρακτηρισμοί με χυδαίες εκφράσεις σε ένα κακό πολιτικό… σόου.

Δριμεία επίθεση κατά της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε κατά την έναρξη της ομιλίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για υποκρισία και φαρισαϊσμό, και σημειώνοντας ότι το σύστημα θεσμικής και παραθεσμικής εξουσίας θέριεψε περισσότερο στα χρόνια της κρίσης.

Ακόμη προειδοποίησε ότι στην συνέχεια της ομιλίας του θα κάνει συγκεκριμένες αποκαλύψεις για παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη.

«Η ΝΔ με αφορμή μία δήθεν αποκάλυψη για μία δήθεν παρέμβαση μας στην Δικαιοσύνη νόμισε ότι θα δημιουργήσει θόρυβο και θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Δεν πρόκειται για αφέλεια, πρόκειται για θράσος και αλαζονεία. Ταιριάζει το ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές. Ανοίγετε το κουτί της Πανδώρας και θα υποστείτε στραπάτσο» είπε προς τη ΝΔ, και πρόσθεσε ότι σήμερα θα ακουστούν πολλά.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η ΝΔ είναι ένας ταλαιπωρημένος θεσμός από κέντρα και παράκεντρα εξουσίας, από παρεμβάσεις θεσμικές και εξωθεσμικές.

«Η πολυνομία και η κακονομία δεν είναι αποτελέσματα της διαχειριστικής ανικανότητας ή της άγνοιας, είναι αποτέλεσμα μίας βαθιάς γνώσης του τρόπου που λειτουργεί το νομικό σύστημα», σημείωσε.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση για διαστρέβλωση της πραγματικότητας, λέγοντας ότι η προσπάθεια αποκατάστασης της εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και την Δικαιοσύνη δεν συνιστά παρέμβαση της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην συνομιλία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με την εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη.
«Στην συγκεκριμένη υπόθεση τρεις δικογραφίες οδηγήθηκαν στο αρχείο» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι προκύπτουν τρία ερωτηματικά: Το πρώτο ερώτημα είναι ποιός ζήτησε την συνάντηση, ο υπουργός ή η εισαγγελέας; Πριν από αυτό, ποιος αφαίρεσε τις δικογραφίες που αφορούσαν τον επιχειρηματία Βγενόπουλο, ώστε να φθάνουν στα χέρια της Τσατάνη; Επίσης, συνέχισε ο κ.Τσίπρας, ο εποπτεύων αντεισαγγελέας διαφθοράς γνωμοδοτεί ότι όλες οι υποθέσεις διαφθοράς είναι αρμοδιότητας του εισαγγελέα διαφθοράς. Ο ίδιος άνθρωπος μέσα σε οκτώ μήνες αναθεώρησε ολοσχερώς την άποψή του.

«Ποια όμως ήταν η παρέμβαση του κ. Παπαγγελόπουλου;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: Η έκφραση γνώμης για την αφαίρεση της αρμοδιότητας από τον εισαγγελέα. Είναι αυτό παρέμβαση; Όταν μάλιστα για την υπόθεση Βγενόπουλου έχει διαμαρτυρηθεί ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης με επιστολή του στον κ. Παπαγγελόπουλο.

Ο πρωθυπουργός ακόμη προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις δανειακές συμβάσεις που συνάψαν οι τράπεζες με τα πολιτικά κόμματα και τα «χρεοκοπημένα Μέσα Ενημέρωσης», και πρόσθεσε ότι το πόρισμα θα υπάρξει μέχρι το τέλος Μαϊου.

Στον χώρο των πολιτικών κομμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης θα υπάρξει «νόμος και τάξη», είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ αναφέρθηκε και στα «θαλασσοδάνεια των κομμάτων» και στα χρέη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

«Τα χρέη του κόμματός σας ανέρχονται στα 210 εκατομμύρια ευρώ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον δεύτερο να απαντάει ότι «εμείς τα δώσαμε στην δημοσιότητα», για να του απαντήσει ο πρωθυπουργός: «Μπράβο σας που έχετε χρεοκοπημένο κόμμα και θέλετε να συνεχίσετε και να χρεοκοπήσετε την χώρα».

Απευθυνόμενος προς το ΠΑΣΟΚ είπε ότι τα δικά του χρέη ανέρχονται σε 111 εκατομμύρια ευρώ με στοιχεία του 2013.

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας είπε ότι για να πάρουν τα δάνεια από τις τράπεζες, τα κόμματα είχαν βάλλει σαν εγγυήσεις τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις.

«Είχαν προεξοφλήσει ότι εσαεί τα κόμματά τους θα έπαιρναν τα ποσοστά αυτά που θα τους εξασφάλιζαν αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις. Και όμως βρέθηκαν στελέχη τραπεζών που δέχθηκαν και τους χορήγησαν δάνεια με αυτούς τους όρους», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «Τα θαλασσοδάνεια αφορούν είτε τα κόμματά σας είτε κάποιους χρεοκοπημένους μιντιάρχες».

Τέλος, αναφέρθηκε και σε τροπολογία που είχε την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη «για τη νομιμοποίηση των τριγωνικών σχέσεων Μέσων Ενημέρωσης, Πολιτικής εξουσίας και τραπεζών που είχε στοιχίσει ένα δις ευρώ».

Δευτερολογία Α. Tσίπρα: Αυτή η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας

Κλείνοντας την δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αναφορά του κ. Μητσοτάκη ότι τη λύση θα τη δώσει ο λαός και είπε χαρακτηριστικά: «Όποιος βιάζεται σκοντάφτει. δεν σας φτάνουν τρεις που έχασε η παράταξη σας. Θέλετε να χάσατε και τέταρτη;»

«Αυτή η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας για έχει την πλειοψηφία της βουλής και έχει την πλειοψηφία της κοινωνίας να την στηρίζει. Και στο τέλος της τετραετίας θα κριθούμε όλοι αλλά αφού έχουμε βγάλει την χώρα από την κρίση. Ξεχάστε τις εκλογές και κοιτάξτε μήπως στο τέλος της τετραετίας χάσετε και αυτές και είστε ο νεότερος αρχηγός παράταξης που φεύγει νωρίτερα» κατέληξε.

Λεβέντης για την κυβέρνηση: Πρότεινα ευρωπαϊκή κυβέρνηση 240 εδρών – Η τωρινή δεν θα μακροημερεύσει

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων από το βήμα της Βουλής είπε «Αν ακούσει κανείς την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, θα νομίζει ότι όλα πηγαίνουν τέλεια σε αυτή τη χώρα. Η Ελλάδα είναι ένα σάπιο καθεστώς και εδώ αγωνίζεστε να μας πείσετε ότι όλα είναι αγγελικά πλασμένα.

Η Ν.Δ. ήταν αντιμνημονιακή, έγινε μνημονιακή, τώρα ξανά αντιμνημονιακή. Ο Τσίπρας το ίδιο. Εγώ είχα σταθερή θέση. Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη. Το λάθος που κάναμε το 2009, ήταν ότι με κουτοπονηριές, εισπράξαμε τα χρήματα χωρίς να κάνουμε μεταρρυθμίσεις. Να φτιάξουμε αύριο κυβέρνηση ευρωπαϊκή, που θα πείσει τους ξένους ότι μπορεί να επαναφέρει τη χώρα σε όλα τα επίπεδα. Τώρα τι κάνει ο κ. Τσίπρας; Όπως η σουπιά ρίχνει μελάνι για να θολώσει τα νερά, έτσι και ο κ. Τσίπρας θέλει να μας πει ότι κυνηγάει τη διαπλοκή. Αποτελέσματα θέλει η κοινωνία.

Πρότεινα κυβέρνηση 240 εδρών για να δουν οι ξένοι μια κυβέρνηση σοβαρή και να έρθουν επενδύσεις.

Καμμένος: Λεκτικό λάθος του Μουζάλα – Η ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής

«Δεν αρκεί η συγνώμη Μουζάλα, ζητώ την παραίτησή του», έλεγε ο Πάνος Καμμένος μετά από την αναφορά του πρώτου στα Σκόπια ως «Μακεδονία». Αλλά την Τρίτη, από το βήμα της Βουλής, έκανε λόγο για λεκτικό λάθος, ενώ αποκάλυψε ότι υπέβαλε την παραίτησή του για αυτή την υπόθεση.

«Οταν διαφώνησα γιατί ο κ. Μουζάλας έκανε ένα λεκτικό λάθος, υπέβαλα την παραίτηση τη δική μου και των υπουργών των ΑΝΕΛ στον πρωθυπουργό», είπε ο κ. Καμμένος και απαντώντας στα σχόλια που ακούγονταν από τα έδρανα της ΝΔ πρόσθεσε «Αν εσείς έχετε τη δύναμη, καταθέστε πρόταση μομφής κατά του κ. Μουζάλα. Αλλά αντί να το κάνετε, ξέρετε τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης; Πήγε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και είπε στην Μέρκελ ότι ο Καμμένος είναι λαϊκιστής και θέλει να ανατρέψει την κυβέρνηση. Αν θέλετε, ακολουθήστε την κοινοβουλευτική διαδικασία».

Στ.Θεοδωράκης: Η διαπλοκή συναλλάσσεται με την εξουσία και σήμερα εξουσία είστε εσείς

«Η θεωρία σας είναι απλή. Ό,τι κάνετε είναι καλώς καμωμένο γιατί οι προηγούμενοι ήταν χειρότεροι και κυρίως διεφθαρμένοι», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την προ ημερησίας για θέματα Δικαιοσύνης.

AdTech AdΟ κ.Θεοδωράκης επιτέθηκε κατά της Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου (με την οποία το Ποτάμι έχει ανοίξει βεντέτα, μέτα τη μήνυση της στον υποψηφιο ευρωβουλευτή του κόμματος Σταύρο Τσακυράκη) και κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης (προερχόμενου από τον καραμανλικό ευρύτερο χώρο) Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Η διαπλοκή συναλλάσσεται με την εξουσία και σήμερα εξουσία είστε εσείς, Εσείς βλέπετε τους εκδότες και του προσλαμβάνετε», είπε ο κ.Θεοδωράκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Η κυρία Θάνου και ο κ. Παπαγγελόπουλος ενώνουν δύο συστήματα που έχουν στηθεί εδώ και χρόνια», συνέχισε, υποστηρίζοντας: «Και στόχος αυτών των συστημάτων είναι η χειραγώγηση των λειτουργών της δικαιοσύνης. Είναι συστήματα που γεννήθηκαν από τους συντηρητικούς της χώρας. Και τώρα υιοθετούνται με ενθουσιασμό από τους συντηρητικούς της αριστεράς. Αυτή η ανίερη συμμαχία δείχνει και τις εκλεκτικές συγγένειες μεταξύ του παλιού και του νέου παλιού.»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση έδωσε πειθαρχικές αρμοδιότητες στην κυρία Θάνου, με μια τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, για να εξασφαλιστεί η υπακοή των δικαστικών λειτουργών.

«Αυτοί δηλαδή δεν θα δίνουν λόγο μόνο στη συνείδησή τους και τον Θεό, αλλά και στην ίδια την κυρία Θάνου. Γιατί η τροπολογία προβλέπει ότι κατήγορος και δικαστής των … δικαστών θα είναι ένας! Κυρία Θάνου – δύο σε ένα!» είπε ο κ.Θεοδωράκης κάνοντας λόγο για παραβίαση του Συντάγματος, που παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Ο κ.Θεοδωράκης υποστήριξε επίσης ότι εκδότες και δημοσιογράφοι που διορίστηκαν ως σύμβουλοι κυβερνητικών στελεχών, έγραφαν στις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες τους κατά του Ποταμιού και κατήγγειλαν τον ίδιο ως «γερμανοτσολιά».

«Ο φοβερός και τρομερός κ.Μάρδας είχε ορκισθεί για πάνω από 2 δισεκατομμύρια έσοδα από την πάταξη λαθρεμπορίου και παρεμπορίου. Και τώρα ψάχνει τις τσέπες των προσφύγων μήπως και βρει τίποτα ψιλά. Δεν κάνατε τίποτα με τη Λίστα Λαγκάρντ γι’ αυτό κάθε εβδομάδα βγάζετε και μια καινούρια λίστα μήπως και ξεχαστούμε», συνέχισε ο κ.Θεοδωράκης.

«Εσείς βλέπετε 4 φόρες τις γάτες, εσείς πηγαίνετε στην Κάντζα, εσείς ζητάτε από τα Μέσα υποστήριξη, εσείς απαιτείτε να απολυθούν δημοσιογράφοι που δεν σας είναι αρεστοί. Εσείς δίνετε στους εκβιαστές χρήματα των ΔΕΚΟ και τους βγάζετε στην ΕΡΤ να συκοφαντούν τους αντιπάλους σας. Εσείς προσλαμβάνετε εκδότες εφημερίδων και σάιτ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ.Θεοδωράκης αναρωτήθηκε επίσης γιατί ο κ.Τσίπρας δεν καταργεί τους νόμους, που κατήγγειλε στην πρωτολογία του ως παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Γεννηματά: «Παραιτηθείτε κύριε Τσίπρα »

Την παραίτηση του Πρωθυπουργού ζήτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Κύριε Πρωθυπουργέ είναι φανερό ότι δεν μπορείτε να οδηγήσετε τη χώρα στην έξοδο από την κρίση με ασφάλεια. Παραιτηθείτε. Το επαναλαμβάνω και σήμερα. Η Βουλή αυτή πρέπει να δώσει τη λύση. Το συμφέρον της χώρας επιβάλλει εθνική συνεννόηση».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε εξάλλου ότι θα στηρίξει την πρότασή του Αλέξη Τσίπρα για Εξεταστική για όλα τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, ωστόσο διερωτήθηκε: «Γιατί όμως εσείς δεν απαντάτε στην πρότασή μας, για να εξετάσουμε τα πάντα σε ό,τι αφορά την οικονομία από το 2002;»

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απαντώντας στην πρωτολογία του Πρωθυπουργού είπε με έμφαση: «Δεν μας αγγίζουν οι αναφορές σας για τα οικονομικά των κομμάτων. Εμείς κάναμε από μόνοι μας έλεγχο, τα πορίσματα βρίσκονται στον εισαγγελέα. Σταματήστε να μας κουνάτε το δάχτυλο».

 

Ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές : «Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, να παραιτηθείτε, να φύγετε»

«Για ανθρώπους σαν και εσάς ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι το μόνο που τον απασχολεί είναι πως θα μείνει στην εξουσία, όπως είπε, με κάθε τρόπο και μέσο.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στα κανονικά δημοκρατικά κράτη της Ευρώπης και του δυτικού κόσμου όλοι σέβονται την ιερή αρχή της διάκρισης των εξουσιών και την πλήρη και απόλυτη ανεξαρτησία στη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

«Η σημερινή Ελλάδα κ. Τσίπρα απέχει πολύ από το να είναι μια κανονική Δημοκρατία», τόνισε και πρόσθεσε:
«Δεν είστε κατήγορος αλλά κατηγορούμενος σε αυτή τη συζήτηση για τα χειρότερα ψέματα που είπε ποτέ πρωθυπουργός».

«Μπήκατε σε μυστικά παζάρια», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ κάνοντας λόγο για «κόκκινα πρωτοσέλιδα» στις εφημερίδες ΒΗΜΑ και ΝΕΑ.

«Πλην της γνωστής γάτας στις μυστικές συναντήσεις, κανείς δεν γνωρίζει τι ειπώθηκε. Γιατί ο πολέμιος της διαπλοκής συναντιέται μυστικά με εκπρόσωπο της διαπλοκής; Και γιατί τόσες συναντήσεις; Για να πείτε τελικά «όχι»; «Όχι» σαν αυτό του δημοψηφίσματος που έγινε «ναι»», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για δήθεν ανθρωπισμό της αριστεράς που βουλιάζει στις λάσπες της Ειδομένης και είπε, χαρακτηριστικά, ότι «με τις ανοησίες σας είναι βέβαιο ότι τους επενδυτές θα τους κάνετε μετανάστες».

«Είστε κυβέρνηση υπό κατάρρευση. Θέλετε να δημιουργήσετε κλίμα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής», πρόσθεσε ενώ έκανε αναφορά στις ενέργειες κατά της διαπλοκής προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και επί Κώστα Καραμανλή, και επί Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε επίσης ότι οι κ.κ Μουζάλας και Καμμένος είναι στις καρέκλες τους και έκανε λόγο για «αυτοεξευτελισμό».

«Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάκτυλο τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου που εσείς μαζέψατε στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν μπορείτε εσείς να δώσετε μαθήματα ήθους», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

«Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, ένα πράγμα σας μένει να κάνετε, κύριε Τσίπρα» είπε, στο κλείσιμο της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΝΔ: «Να παραιτηθείτε, να φύγετε».

 

Γεροβασίλη: Καλοδεχούμενη η αγωγή Κουμουτσάκου αλλά η ΝΔ ακόμη δεν έχει δώσει εξηγήσεις για το κύκλωμα εκβιαστών

Κατατέθηκε η μήνυση Κουμουτσάκου κατά της ΓεροβασίληΣχόλια