Φεύγει ή μένει στην Κυβέρνηση ο… Καμμένος;

Φεύγει ή μένει στην Κυβέρνηση ο… Καμμένος;

Χείμαρρος ήταν ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Καμμένος αποκάλυψε λεπτομέρειες για τις χθεσινοβραδινές συνομιλίες του πρωθυπουργού με τους εταίρους, κάνοντας λόγο για απίστευτους εκβιασμούς εκ μέρους της Γερμανίας και των ηγετών της Βαλτικής.

«Η συμφωνία που είχε επιτευχθεί στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ήταν μια συμφωνία που είχαμε διαβεβαιώσεις ότι αποτελούσε μια συμφωνία αποδεκτή από το Eurogroup», τόνισε.

«Οι κόκκινες γραμμές μας ήταν νησιά και αμυντικές δαπάνες. Σε αυτή τη συμφωνία που φέρνει νέα δεδομένα και μιλάει για 50 δις εγγυήσεις της ελλ. περιουσίας και αλλαγές σε διατάξεις και νόμους. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε», είπε με τους δημοσιογράφους να πιέζουν με βροχή ερωτήσεων.

«Η συμφωνία αυτή είναι πέρα από αυτή που εγκρίθηκε στη Βουλή. Έφτασαν στο σημείο να εκβιάσουν τον πρωθυπουργό με ολικό κούρεμα καταθέσεων.Ο πρωθυπουργός απέναντι σε αυτόν τον εκβιασμό έφτασε στο σημείο να κάνει μια συμφωνία. Χτες ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε πραξικόπημα εκ μέρους της Γερμανίας, της Φινλανδίας και άλλων χωρών», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας.

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος αποκάλυψε: Ήθελαν η κυβέρνηση να σπάσει. Δεν έγινε παρά τους εκβιασμούς. Θα παραμείνουμε μαζί, όμως δεν δεχόμαστε να συμμετέχουμε σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού με εταίρους που τα δίνουν όλα. Στη δημοκρατία υπάρχουν οι διαδικασίες που οδηγούν σε λύση. Ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο. Θα διεκδικήσουμε το δίκιο των Ελλήνων. Ευχαριστώ τις δυνάμεις της Ευρώπης που συμπαραστάθηκαν στην ελλ. κυβέρνηση και στον λαό. Η προσπάθεια του πρωθυπουργού είχε την συμπαράσταση όλων των Ελλήνων και η στάση των εταίρων αποτελεί πραξικόπημα.Σχόλια