Φιέστα με ξένα κόλλυβα

Φιέστα με ξένα κόλλυβα

Διπλά έκθετος είναι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για την φιέστα και τις μεγαλοστομίες που εκστόμισε εχθές στην Καισαριανή.

«Τελεσίδικα παραχωρούμε το Σκοπευτήριο στον ελληνικό λαό» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Όπως αποκαλύπτει όμως το eReportaz, ο κ. Τσίπρας πραγματοποίησε φιέστα με ξένα… κόλλυβα! Και αυτό γιατί το Σκοπευτήριο δεν ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο, αλλά στην Σκοπευτική Εταιρεία, βάσει απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου του 2002.

Μάλιστα, αυτές τις ημέρες και συγκεκριμένα στις 7 Οκτωβρίου η δικαστική διαμάχη μεταξύ Δημοσίου και Σκοπευτικής Εταιρείας θα μεταφερθεί και στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ακόμη και αν εκεί επικρατήσει η άποψη του εισηγητή και κριθεί ότι το Σκοπευτήριο ανήκει στο Δημόσιο, η δικαστική διαμάχη για την κυριότητα της έκτασης θα λυθεί στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.

Επί του παρόντος πάντως όπως αναφέρουν έγκριτοι νομικοί κύκλοι, αυτό το οποίο ισχύει είναι η απόφαση του Αρείου Πάγου που αναφέρει ως ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου χώρου της Σκοπευτική Εταιρεία.

Για το θέμα μίλησε στο eReportaz και ο πρώην Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής: «Η Πανελλήνια Σκοπευτική Εταιρεία απέκτησε την κυριότητα του Σκοπευτηρίου Καισαριανής δια παραχωρητηρίου του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο δόθηκε ως αντάλλαγμα παλαιάς εκτάσεως που είχε στην Καλλιθέα σκοπευτήριο, ως εκ τούτου το παραχωρητήριο αυτό δεν ανακαλείται, για αυτό έκρινε αμετάκλητα η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου το 2002. Η παραχώρηση λοιπόν της εκτάσεως από τον πρωθυπουργό στον Δήμο Καισαριανής, εκ μέρους του Δημοσίου φυσικά, δεν είναι νόμιμη διότι δεν μπορείς να παραχωρείς έκταση που δεν σου ανήκει και μάλιστα που προστατεύεται από τον άρθρο 17 του Συντάγματος, επομένως δεν ισχύει αυτή η παραχώρηση και ενδεχομένως η παράνομη κατάληψη εκ μέρους των δημοτών ή του Δήμου είναι πράξη παράνομη».

Την αποκάλυψη του eReportaz επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, ο οποίος μιλώντας στον Πέτρο Κουσουλό και την εκπομπή «Μεσημεριανό ρεπορτάζ» στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9 είπε ότι «κακώς ο κ. Τσίπρας μίλησε για τελεσίδικη παραχώρηση, καθώς εκκρεμεί δικαστική διαμάχη».

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Σταμέλου στον Πέτρο Κουσουλό:

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός σπεύδει να προκαταβάλει δικαστικές αποφάσεις. Όπως ακριβώς έκανε και με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών στη ΔΕΘ, έτσι και στην περίπτωση του Σκοπευτηρίου ουσιαστικά παρέκαμψε τη δικαστική εξουσία παρουσιάζοντας ως δεδομένο κάτι που δεν ισχύει, τουλάχιστον ακόμη. Μόνο που στην περίπτωση της Καισαριανής το παρατράβηξε, διοργανώνοντας ολόκληρη φιέστα!Σχόλια