Φυλακές Τρικάλων: Με skype & κινητά τηλέφωνα οι συνεννοήσεις των μελών της εγκληματικής οργάνωσης – Θησαύρισαν από τους πρόσφυγες

Φυλακές Τρικάλων: Με skype & κινητά τηλέφωνα οι συνεννοήσεις των μελών της εγκληματικής οργάνωσης – Θησαύρισαν από τους πρόσφυγες

Νέα στοιχεία για το πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, ξυλοδαρμούς, και εκμετάλλευση προσφύγων μέσα από τις φυλακές Τρικάλων, δίνει στη δημοσιότητα το iefimerida.gr.

Όπως αναφέρεται, τα μέλη του κυκλώματος ήταν τόσο καλά οργανωμένα που ο αρχηγός, αν και ήταν στη φυλακή, είχε τη δυνατότητα να μιλάει με τα ελεύθερα μέλη μέσω… skype και να τους δίνει οδηγίες!

Στις συνομιλίες αυτές τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες, οι οποίες, σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida.gr ήταν:

μπλουζάκια: κοκαΐνη
βάψιμο: σωματικές βλάβες
μαντάν: όσοι ήταν από την Αρμενία
σχολείο: αστυνομικές υπηρεσίες
ρούβλια: ευρώ
άρρωστα τηλέφωνα: είχαν μπει επισυνδέσεις (τα παρακολουθούσαν)
κόκκινα σκυλιά: οι αστυνομικοί
κονιάκ: το καλάσνικοφ
πουλιά: οι γυναίκες

Όπως προκύπτει από τη σχετική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης που ήταν στη φυλακή, επικοινωνούσαν με τους ελεύθερους συνεργάτες τους, είτε μέσω skype, είτε μέσω κινητών τηλεφώνων, και τους έδιναν εντολές για διακίνηση ναρκωτικών και ξυλοδαρμούς.

Χαρακτηριστικές είναι οι δύο συνομιλίες που ακολουθούν:

«Ο Ν. είναι φιλαράκος από τα παλιά μου ζήτησε μία εξυπηρέτηση για ένα ‘’βάψιμο’’ (σωματική βλάβη). Τα ‘’ρούβλια’’ (ευρώ) θα τα πάει στην… .τακτοποίησέ το όμορφα και ωραία».

«Πρόσεξε το θέμα με τα ‘’μπλουζάκια’’ (κοκκαΐνη) πως θα έρθουν και πως θα φύγουν. Έτσι; Σε θέλω απίκο και φρόντισε και το ‘’κονιάκ’’ (καλάσνικοφ). Μην ξεχάσεις να πάρεις το ‘’κονιάκ’’».

Αξιοσημείωτη είναι η δράση του κυκλώματος και στο προσφυγικό, καθώς, όπως έγινε γνωστό, οι δράστες μέσα από τη φυλακή κανόνιζαν τα καραβάνια των προσφύγων να φύγουν από τη Θεσσαλονίκη προς την Ειδομένη, με τους πρόσφυγες να πληρώνουν 1.000 το κεφάλι, και τα κέρδη της οργάνωσης να ξεπερνούν τις 450.000 ευρώ μέσα στο καλοκαίρι!Σχόλια