Φυλάκιση ενός έτους στον Ηλία Παναγιώταρο για συκοφαντική δυσφήμιση

Φυλάκιση ενός έτους στον Ηλία Παναγιώταρο για συκοφαντική δυσφήμιση

Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για συκοφαντική δυσφήμιση καταδικάστηκε σήμερα από το Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος.

Αναλυτικότερα, το δικαστήριο καταδίκασε τον Ηλία Παναγιώταρο για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του πρώην περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού, καθώς λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του Μαΐου 2014, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ευρισκόμενος ως καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα» και στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, είχε αποκαλέσει τον Γ. Σγουρό «άνθρωπο του Μπόμπολα» και «διαπλεκόμενο».

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο όπου εκδικαζόταν η υπόθεση, ενώ από την πλευρά του ο Γιάννης Σγουρός στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι οι επίδικες τηλεοπτικές δηλώσεις του χρυσαυγίτη βουλευτή προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή του και έγιναν για λόγους πολιτικούς, προκειμένου να τον πλήξουν προεκλογικά.

Τελικά, το δικαστήριο επέβαλε στον Ηλία Παναγιώταρο ποινή φυλάκισης 12 μηνών, ενώ ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών.Σχόλια