Φίλης: Οι αναφορές μου για ιστορικά ζητήματα δεν ανατρέπουν τη συνεργασία Πολιτείας – Εκκλησίας

Φίλης: Οι αναφορές μου για ιστορικά ζητήματα δεν ανατρέπουν τη συνεργασία Πολιτείας – Εκκλησίας

Να ρίξει τους τόνους επιχειρεί η κυβέρνηση και ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μετά το ψυχρό κλίμα που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στον ίδιο και τον αρχιεπίσκοπο, αναφορικά με το θέμα των θρησκευτικών.

Αναλυτικότερα, μετά την άτυπη σύσκεψη στο Μαξίμου, κυβερνητικά στελέχη εκτίμησαν σχετικά ότι είναι άγονο και αχρείαστο να παρατείνονται συζητήσεις που δεν αφορούν στο σήμερα. «Θα πρέπει όλες οι πλευρές να εστιάσουν στα ζητήματα του σήμερα» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο κ. Φίλης, έκανε λόγο για ευκαιρία να τεθεί η Παιδεία στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου χωρίς προκαταλήψεις, εν όψει της συζήτησης στη Βουλή, ενώ σημείωσε ακόμη ότι «οι αναφορές μου για ιστορικά ζητήματα, που μεγεθύνθηκαν από ορισμένα ΜΜΕ, δεν ανατρέπουν τη σταθερή κατεύθυνσή μας για  συνεργασία μεταξύ Πολιτείας – Εκκλησίας».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο μάθημα των θρησκευτικών, επεσήμανε ότι «τα νέα Προγράμματα, που υπήρξαν ώριμος καρπός πολύχρονου διαλόγου μεταξύ θεολόγων και παιδαγωγών, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων της Εκκλησίας, αλλά και τριετούς πιλοτικής εφαρμογής, θα είναι αντικείμενο διδασκαλίας αλλά και αξιολόγησης από το ΙΕΠ κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, σύμφωνα με την πάγια παιδαγωγική μεθοδολογία».

«Σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησής μας είναι ο διάλογος και η συνεργασία, με πνεύμα ενότητας της κοινωνίας, ανάμεσα στην Πολιτεία και την Εκκλησία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα σύγχρονα προβλήματα. Με το βλέμμα μπροστά και όχι με ιδεολογικές αντιπαραθέσεις για το παρελθόν» κατέληξε ο κ. Φίλης.Σχόλια