Φίλης: Εικόνα εξομάλυνσης στη μεγάλη πλειοψηφία των σχολείων της χώρας

Φίλης: Εικόνα εξομάλυνσης στη μεγάλη πλειοψηφία των σχολείων της χώρας

Εικόνα εξομάλυνσης παρουσιάζεται στη μεγάλη πλειοψηφία των σχολικών μονάδων της χώρας, όπως υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το υπουργείο έχει προχωρήσει σε προσλήψεις 14.000 αναπληρωτών, συμπεριλαμβανομένων και των τελευταίων προσλήψεων που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να προχωρήσει περαιτέρω η διαδικασία.

Όπως σημείωσε ο κ. Φίλης, στόχος είναι να σταματήσει το καθεστώς ευκαιριακών διορισμών αναπληρωτών κάθε χρόνο και την επόμενη χρονιά «αναλόγως με τα δημόσια οικονομικά, να προχωρήσουμε σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

Από την πλευρά της η ΟΛΜΕ έκανε λόγο για 2.000 κενά στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία -όπως υποστήριξε- θα παραμείνουν ακάλυπτα, μετά και τις προσλήψεις στις οποίες θα προχωρήσει αυτή την εβδομάδα το υπουργείο, καθώς δεν έχουν διασφαλιστεί πιστώσεις για την κάλυψή τους. Από την πλευρά του υπουργείου, ωστόσο, τα κενά αυτά θεωρούνται διαχειρίσιμα.

Επίσης, από τη συζήτηση προέκυψε ότι το υπουργείο είναι ανοιχτό σε διάλογο για να βρεθεί λύση για τα άμεσα λειτουργικά ζητήματα, που αφορούν, μεταξύ άλλων, στο σύστημα διορισμών και αποσπάσεων των εκπαιδευτικών, ενώ για τα ζητήματα συνταξιοδότησης και μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών, η ηγεσία παρέπεμψε το συνδικαλιστικό όργανο στα καθ’ ύλην αρμόδια υπουργεία, Οικονομικών και Εργασίας.

Τέλος, αναφορικά με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο κ. Φίλης δήλωσε ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο μελετάται και για το οποίο θα υπάρξει σύντομα απόφαση από την κυβέρνηση.Σχόλια