Φίλης κατά πάντων: Κάκιστοι οι δανειστές αλλά εμείς μοιάζουμε αμέριμνοι – Σφοδρή κριτική για την σύμπραξη με Καμμένο

Φίλης κατά πάντων: Κάκιστοι οι δανειστές αλλά εμείς μοιάζουμε αμέριμνοι – Σφοδρή κριτική για την σύμπραξη με Καμμένο

Κριτική στους δανειστές, στους χειρισμούς της κυβέρνησης, αλλά και στον Πάνο Καμμένο, άσκησε ανεβαίνοντας στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «ο εχθρός στη διαπραγμάτευση είναι πολύ ισχυρός» και διερωτώμενος αν η ελληνική πλευρά όντως κάνει ό,τι μπορεί.

«Κάκιστοι οι αντίπαλοι, αλλά εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι», ανέφερε ο κ. Φίλης σημειώνοντας ότι η ίδια η κυβέρνηση έλεγε στις 5 Δεκεμβρίου ότι θα κλείσει η αξιολόγηση και θα φύγει το ΔΝΤ, και δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμηση της.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση να έχει τη νομιμοποίηση και των άλλων κομμάτων, καθώς, όπως εκτίμησε, το «’’ούτε ένα ευρώ μέτρα’’ που λέει ο Αλέξης Τσίπρας για να το ακούσει ο Σόιμπλε, το ακούν και οι Έλληνες και επειδή μπορεί να ληφθούν τελικά νέα μέτρα, θα το χρεώσουν αυτό στην κυβέρνηση οι πολιτικοί της αντίπαλοι».

Ο κ. Φίλης άσκησε σφοδρή κριτική και στην κυβερνητική σύμπραξη με τον Πάνο Καμμένο, λέγοντας ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «το ‘’εμείς και οι άλλοι’’ τελείωσε… Το ‘’εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι οι μολυσμένοι’’ τελείωσε».

Διερωτήθηκε μάλιστα, «πώς είναι δυνατόν να καταπίνουμε την κάμηλο, και πώς είναι δυνατόν να ταιριάξουν με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής με τα 2 δισ. για εξοπλιστικό πρόγραμμα, που έχει εξαγγείλει ο υπουργός Άμυνας… Πώς θα τα δώσουμε τα 2 δισ., όταν δίνουμε μάχη για τα 500 εκατ. της Φωτίου;».

«Ο συγγενέστερος σύμμαχος μας, έστω και αν βρωμάει, είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να κάνουμε προγραμματικό άνοιγμα» ανέφερε επίσης ο κ Φίλης. «Δεν είναι δυνατό να απορρίπτουμε της πρόταση Φώφης για τον ΔΟΛ», πρόσθεσε.

Σχόλια