Φίλης: Μέχρι την Παρασκευή θα έχουν φτάσει τις 14.000 οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Φίλης: Μέχρι την Παρασκευή θα έχουν φτάσει τις 14.000 οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Ότι οι διαδικασίες πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα επιταχυνθούν, προκειμένου να φτάσουν έως την ερχόμενη Παρασκευή τις 14.000, εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μετά από συνάντηση που είχε με τα προεδρεία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

Ο κ. Φίλης έκανε λόγο και για «κληρονομιά αδιοριστίας», που έχει σαν αποτέλεσμα χιλιάδες κενά, και δεσμεύτηκε για προσλήψεις για τη σχολική χρόνια 2016-17.

«Τα κενά κλείνουν μέρα με τη μέρα, με προτεραιότητα την πρωτοβάθμια και την ειδική αγωγή», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ακόμη, ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία που είχε με τα προεδρεία της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, και επανέλαβε τη δέσμευσή του για «διαρκή διάλογο» μαζί τους, αλλά και μαζί με τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

«Όταν υπάρχει διάλογος, λύνονται τα προβλήματα«, είπε ο κ. Φίλης, και πρόσθεσε ότι ο εθνικός διάλογος για την παιδεία έχει ατζέντα και χρονοδιάγραμμα, ώστε τον Απρίλιο να παρουσιαστούν οι βάσεις μιας «πραγματικής αναγέννησης της εκπαίδευσης».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκαν περισσότερο τα ζητήματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, και για το λόγο αυτό θα υπάρξει νέα συνάντηση του κ. Φίλη με την ΟΛΜΕ το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, έτσι ώστε να γίνει αναλυτικότερος διάλογος σε σχέση με την κατάσταση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πιστώσεις τις οποίες θα εξασφαλίσει το υπουργείο συνολικά για την κάλυψη εκπαιδευτικών κενών την τρέχουσα σχολική περίοδο, αφορούν σε 19.500 προσλήψεις. Ως εκ τούτου, και σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου, από την ερχόμενη εβδομάδα θα απομένουν 5.500 κενά να πληρωθούν.

Σημειώνεται τέλος ότι αυτή την ώρα πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο φορείς ενώσεων γονέων, αντιπροσωπεία των οποίων συναντάται με τον υπουργό, διαμαρτυρόμενοι για τα εκπαιδευτικά κενά.Σχόλια