Φίλης: «Παράσιτα» από Μητσοτάκη & «παπαγαλάκια» της δήθεν ενημέρωσης όσα ακούγονται για τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία

Φίλης: «Παράσιτα» από Μητσοτάκη & «παπαγαλάκια» της δήθεν ενημέρωσης όσα ακούγονται για τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία

Απάντηση στα όσα του καταλόγισε νωρίτερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με το θέμα των ολοήμερων σχολείων, έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, περνώντας στην αντεπίθεση.

«Μετά την κατάρρευση των προσδοκιών του ότι η χώρα θα ζήσει ένα θερμό καλοκαίρι με εκλογές, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επέλεξε τον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας ως αντίβαρο αντιπολιτευτικής άσκησης, μόνο που το ένα λάθος δεν διορθώνεται με ένα ακόμα λάθος», σημείωσε ο κ. Φίλης.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η καθιέρωση του ολοήμερου δημοτικού σχολείου σε όλη τη χώρα που υλοποιεί το υπουργείο θα είναι πραγματικότητα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, και τόνισε ότι αντικείμενα που δε διδάσκονταν σε όλα τα παιδιά θα ενταχθούν στο πρόγραμμα όλων των σχολείων της χώρας.

«Οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη – ο εγκαταλελειμμένος εδώ και χρόνια χώρος της εκπαίδευσης – θα γίνουν, παρά τα “παράσιτα” που ακούγονται από τον κ. Μητσοτάκη και τα “παπαγαλάκια” της δήθεν ενημέρωσης. Ο κίνδυνος είναι ένας: Να μην εθιστεί στην απογοήτευση ο κ. Μητσοτάκης από τις συνεχείς διαψεύσεις των προσδοκιών του», σημείωσε ο κ. Φίλης.

«Όσο και αν πασχίζει ο κ. Μητσοτάκης να δυσφημίσει το δημόσιο σχολείο για να καταστήσει τους μαθητές, πελάτες της ιδιωτικής εκπαίδευσης δεν θα τα καταφέρει, η ελληνική κοινωνία θα συνεχίσει να εμπιστεύεται το δημόσιο σχολείο» κατέληξε.Σχόλια