Φίλης: Το “ΟΧΙ” του ελληνικού λαού παραμένει

Φίλης: Το “ΟΧΙ” του ελληνικού λαού παραμένει

«Το “ΟΧΙ” του ελληνικού λαού παραμένει…» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε παρέμβασή του, υπερασπιζόμενος την τροπολογία που κατέθεσε χθες για ψήφιση. Εν συνεχεία πρόσθεσε πως «η προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία συνιστά την τελευταία καταφυγή της δημοκρατίας», τονίζοντας πως «ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα, είμαστε περήφανοι που ζητήσαμε από τον ελληνικό λαό να παρέμβει σε μια οριακή στιγμή της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς. Το “όχι” παραμένει και ο ελληνικός λαός θα καλείται να λέει την γνώμη του όποτε κρίνεται αναγκαίο…».

Νωρίτερα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ Γιάννης Μανιάτης, είχε μιλήσει για το Βρετανικό δημοψήφισμα μιλώντας για «ανόητους πολιτικούς που αφού κορόιδεψαν τους πολίτες τους την κοπάνησαν σαν τα ποντίκια… όπως και στην πατρίδα μας που αντί για παραίτηση της Κυβέρνησης είχαμε μια μεγαλειώδη κυβίστηση. Και μπορεί να μην ξέρουμε ποιο είναι το χειρότερο, αλλά αυτό που είναι σίγουρο είναι πως ο λαϊκισμός παρασύρει τους λαούς σε αδιέξοδα για τα οποία μετά οι ίδιοι μετανιώνουν…»

Ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης έκανε λόγο για εξαπάτηση του ελληνικού λαού δηλώνοντας πως «η στάση των κυβερνώντων συνιστά ανοικτή πρόκληση για το πολιτικό σύστημα, γι αυτό και ο ελληνικός λαός σας γυρίζει την πλάτη όχι μόνο για την απάτη του δημοψηφίσματος αλλά και για όσα τους υποσχεθήκατε προεκλογικά και σήμερα πράττεται τα αντίθετα…»Σχόλια