Φλαμπουράρης: Δεν θα είναι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ όσοι καταψηφίσουν την κυβέρνηση

Φλαμπουράρης: Δεν θα είναι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ όσοι καταψηφίσουν την κυβέρνηση

Υπέρ της διαδικασίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και του ενδεχομένου διεξαγωγής εκλογών τάχθηκε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης προαναγγέλλοντας, εμμέσως τη διάσπαση του κυβερνώντος κόμματος καθώς, όπως είπε, «δεν μπορεί να είναι υποψήφιοι όσοι καταψηφίσουν την κυβέρνηση».

Η απάντησή του σε σχετική ερώτηση ήταν κατηγορηματική: «ένας που καταψήφισε την κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι υποψήφιος στην κυβέρνηση που καταψήφισε».

Τοποθετούμενος για τη στάση της Αριστερής Πλατφόρμας είπε ότι «για εμάς δεν έχει νόημα τυχόν αποχή των βουλευτών αυτών». «Ζητάμε από 162 βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνηση. Αν αυτό γίνει μπορεί να αποφευχθούν οι εθνικές εκλογές. Το μέτρο για εμάς δεν είναι οι 151 βουλευτές αλλά οι 162» συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας, δε, την «αντιφατικότητα» των δηλώσεων της πτέρυγας Λαφαζάνη είπε ότι προκύπτει από τη γνώση που έχουν ότι με την ψήφο τους θα ρίξουν την κυβέρνηση. «Δεν έχει ξαναγίνει αριστεροί βουλευτές να ρίξουν αριστερή κυβέρνηση» συμπλήρωσε με νόημα.

Κληθείς να τοποθετηθεί για τις πρόσφατες δηλώσεις στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας ότι είναι αυτοί που εκφράζουν «τα ιερά και τα όσια της παράταξης» ο κ. Φλαμπουράρης είπε: «Θα ήθελα να θυμίσω στον σύντροφο Πετράκο την ιστορία με τη διάσπαση του ΚΚΕ. Όποιος οδηγεί τα πράγματα στη διάσπαση θεωρεί ότι αυτός υπερασπίζεται ιερά και τα όσια της παράταξής του».

«Θεωρώ ότι θα είναι δύσκολο να μπει στη βουλή ένα κόμμα Λαφαζάνη» εκτίμησε ο υπουργός Επικρατείας σύμφωνα με τον οποίο « δεν θα υπάρξει πλήγμα στην οικονομία από τις εκλογές».

Παραδέχθηκε, πάντως, ότι «σε δύο θέματα κάναμε εκτιμήσεις που πέσαμε έξω. Το ένα ότι θεωρούσαμε ότι οι δυνάμεις στο εξωτερικό θα υποχωρήσουν σε ένα βαθμό στη λαϊκή ετυμηγορία και δεύτερον ότι είχαμε υπερεκτιμήσει υπερβολικά τις δυνατότητες που έχουν οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου να αντισταθούμε».Σχόλια