Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση δεν θέλει εκλογές αλλά αν αναγκαστούμε θα πάμε

Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση δεν θέλει εκλογές αλλά αν αναγκαστούμε θα πάμε

«Αν πέσει η κυβέρνηση θα πέσει εκ των έσω. Δεν θα την ρίξει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς θα πέσει από αριστερούς βουλευτές. Η κυβέρνηση δεν θέλει εκλογές αλλά αν αναγκαστούμε θα πάμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα» ανέφερε σε συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

«Η ψήφος εμπιστοσύνης πρέπει να ζητηθεί. Εμείς θέλουμε μια ουσιαστική πλειοψηφία. Άρα ζητάμε από τους 162 βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνηση. Έτσι μπορούν να αποφευχθούν οι εκλογές. Το μέτρο είναι 162 συν πλην ένας όχι 151νας» είπε στο Mega, ο κ. Φλαμπουράρης.

Ερωτηθείς για το αν θα είναι στις λίστες βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας ανέφερε «Αυτά θα βρεθούν με δημοκρατικές διαδικασίες. Η λογική είναι ότι αυτός που δεν ψηφίζει την κυβέρνηση δεν θα δεχθεί να μπει στο ψηφοδέλτιο».

«Εγώ πιστεύω ότι προβληματίζονται τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας. Είναι λογικό γιατί μια ιστορία τόσων χρόνων δεν μπορείς να την πετάξεις στον δρόμο. Για πρώτη φορά στην Ευρώπη έχουμε κυβέρνηση της Αριστεράς με ψήφο του λαού. Θεωρώ ότι το σκέφτονται στην Αριστερή Πλατφόρμα. Ξέρουν ότι με την δική τους ψήφο θα πέσει η κυβέρνηση της Αριστεράς. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Για πολιτικές διαφωνίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φλαμπουράρης παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη προεκλογικά λέγοντας ότι: «Όταν ξεκινήσαμε προεκλογικά πιστεύαμε ότι υπήρχε και άλλη λύση. Κάναμε λάθος. Το ένα ήταν ότι ο συσχετισμός των δυνάμεων ήταν αρνητικός στην Ευρώπη και πιστεύαμε ότι θα υποχωρούσαν. Η δεύτερη λάθος εκτίμηση ήταν ότι είχαμε εκτιμήσει υπερβολικά τις δυνάμεις που είχαμε ως χώρα του Νότου».

«Δεν θα έχει μεγάλη τύχη το κόμμα Λαφαζάνη. Ο Λαφαζάνης είναι ισχυρό όνομα της Αριστεράς και θα συμβάλλει να μην γίνει περιθώριο και να μην γίνει η Αριστερά παρένθεση» είπε ο κ. Φλαμπουράρης.

Όταν ρωτήθηκε αν με την κα Κωνσταντοπούλου το διαζύγιο είναι οριστικό: Αρχικά απάντησε χαριτολογώντας: «Παντρεμένη είναι» και πρόσθεσε: «Η στάση της την τελευταία μέρα στην Βουλή έδειξε διαφοροποίηση. Η κα Κωνσταντοπούλου ενώ θα μπορούσε να είναι η καλύτερη Πρόεδρος της Βουλής δυστυχώς έμπλεξε με τα πολύ εσωτερικά και έχασε την ευκαιρία. Της δόθηκε η ευκαιρία με 250 ψήφους αλλά έχει δημιουργήσει προβλήματα. Δεν την βλέπω αρχηγό κόμματος. Οι αρχηγοί κομμάτων δεν γίνονται έτσι. Δεν γίνονται από την τηλεόραση. Οι αρχηγοί κομμάτων της Αριστεράς γίνονται μέσα από τους αγώνες. Ο Τσίπρας είναι από τα 15 του στους αγώνες. Όλοι οι ηγέτες της Αριστεράς έχουν βγει μέσα από αγώνες. Είναι πως φτιάχνεις την προσωπικότητά σου. Για την διεκδίκηση ηγετικού ρόλου δεν βλέπω προσωπική ατζέντα. Μπορεί να διεκδικεί το δίκιο της. Όλα αυτά απορρέουν από την προσωπικότητα του ανθρώπου. Αλλιώς ήταν ο Μεϊμαράκης αλλιώς η Ζωή. Οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές».Σχόλια