Φλαμπουράρης: Να μιλήσει ο λαός αν φτάσουμε στο «αμήν»

Φλαμπουράρης: Να μιλήσει ο λαός αν φτάσουμε στο «αμήν»

Νέο μήνυμα για δημοψήφισμα στέλνει ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ενώ αφήνει αιχμές για κάποιους στην ΕΕ που επιθυμούν την αποτυχία της Ελλάδας και στηρίζει τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Όταν ρωτήθηκε για τα σκίτσα που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο χαρτί που είχε μπροστά του στη Βουλή, όπου ζωγράφισε μία κάλπη, ανέφερε χαμογελώντας ότι κατά την άποψή του ήταν περισσότερο κάλπη δημοψηφίσματος και όχι εκλογών.

«Αν δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε μία συμφωνία η οποία δεν θα είναι στα πλαίσια του προγράμματος για το οποίο μας ψήφισε ο ελληνικός λαός. Όταν φτάσουμε στο »αμήν», τι να κάνουμε; Η πιο δημοκρατική λύση δεν είναι να απευθυνθούμε στον λαό και να πας πει τι να κάνουμε;», είπε στον ΣΚΑΪ, αλλά πρόσθεσε ότι δεν εκτιμά ότι θα γίνει κάτι τέτοιο, καθώς θα υπάρξει συμφωνία.

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα ενός ενδεχόμενου δημοψηφίσματος, τόνισε ότι δεν θα είναι το αν η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ, αλλά θα σχετίζεται με τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές. Ακόμη, τόνισε ότι δεν έχει νόημα η προσφυγή στις κάλπες για πρόωρες εκλογές.

Ο κ. Φλαμπουράρης μίλησε ακόμη για «κάποιους ακραίους στην ΕΕ που δεν θέλουν να πετύχει η Ελλάδα», ενώ επανέλαβε ότι «παρόλο που υπάρχουν εκβιασμοί, πιστεύω πως θα κάνουμε μία συμφωνία».

Ο υπουργός Επικρατείας στήριξε και τον Γιάνη Βαρουφάκη, αναφέροντας ότι ανέβασε πιο ψηλά το θέμα της διαπραγμάτευσης. «Παγκοσμιοποίησε την δική μας ιστορία και άρχισε ο λαός διαφόρων χωρών να μαθαίνει το ελληνικό πρόβλημα με συμπάθεια κι αυτό τους τρέλανε γι’ αυτό άρχισαν να υπονομεύουν τον Γιάνη Βαρουφάκη», είπε ακόμη.

Όταν ρωτήθηκε αν θα προκύψει ρήξη υποκύπτοντας στις πιέσεις της αριστερής πτέρυγας, ο Αλέκος Φλαμπουράρης τόνισε πως «Η επιμονή μας δεν είναι της αριστερής πτέρυγας. Είναι δεσμεύσεις που θα δώσουν την δυνατότητα στον ελληνικό λαό να ανασάνει. Αυτές οι δεσμεύσεις δεν είναι απέναντι στην Αριστερή Πλατφόρμα».Σχόλια