Φώφη Γεννηματά: «Η Κεντροαριστερά είναι εδώ»

Φώφη Γεννηματά: «Η Κεντροαριστερά είναι εδώ»

Από το βήμα της Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η Φώφη Γεννηματά άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ενώ δεν άφησε στο απυρόβλητο τη ΝΔ για τη στάση της.

«Αυτοί οι δύο πόλοι αλληλοτροφοδοτούνται και λειτουργούν συμπληρωματικά. Οι ομοιότητες στην στάση της Δεξιάς και του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τυχαίες:

– και ο δύο τους χέρι – χέρι καταψήφιζαν και κατήγγειλαν όσο ήταν αντιπολίτευση

– λίγο πριν τις εκλογές η ΝΔ παρουσίαζε τις δικές της δήθεν αυταπάτες στα Ζάππεια και ο ΣΥΡΙΖΑ στο περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

– μετά την ανάληψη των καθηκόντων και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν στροφή στην πραγματικότητα, με την διαφορά ότι στον κ. Τσίπρα χρειάστηκαν 6 μήνες και 17 ώρες παραπάνω δήθεν διαπραγμάτευσης.

Και βεβαίως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χέρι – χέρι σε αγαστή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια αποσιωπούν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ 2004-2009, λες και δεν υπήρξε ποτέ!!!», τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Τοποθέτησε σαφώς την υπο ανασυγκρότηση προοδευτική παράταξη ως τρίτο πολιτικό πόλο ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, απευθύνοντας κάλεσμα – σάλπισμα Συμπαράταξης, όπως είπε, προς όλη τη προοδευτική κοινωνία.

«Ελάτε να τα πάρουμε όλα από την αρχή. Ελάτε να βγάλουμε την πολιτική συμμετοχή από το τέλμα της απαξίωσης. Ελάτε να ξανακάνουμε κεφαλαίο το Π της Πολιτικής. Να συνδυάσουμε τις διαχρονικές αξίες του προοδευτικού κινήματος, την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ισότητα, την αλληλεγγύη, την κοινωνική δικαιοσύνη με τη δράση στα επιμέρους καθημερινά. …Απευθυνόμαστε σε όλους τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες της χώρας. Στις Ελληνίδες και στους Έλληνες, που αγωνιούν για το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους και δεν μπορούν να μένουν βουβοί μπροστά στην παρατεινόμενη ύφεση, τη διαρκή υποβάθμιση και την αποσταθεροποίηση της χώρας.

Εδώ λοιπόν δεν είμαστε για να περισώσουμε ό,τι απέμεινε όπως θέλουν να εικάζουν αντίπαλοι και άσπονδοι φίλοι.

Εδώ είμαστε για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, η οποία διαχρονικά έχει αποδειχθεί η μόνη δύναμη που ξέρει και μπορεί να κινεί τα πράγματα εμπρός».Σχόλια