Φώφη Γεννηματά: «Τα έδωσαν όλα! Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο καλύτερα!»

Φώφη Γεννηματά: «Τα έδωσαν όλα! Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο καλύτερα!»

 

Ιδιαίτερα επιθετική κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ εμφανίστηκε η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής της στην Κρήτη:

«Τα έδωσαν όλα και αυτή τη φορά! Άλλη μία συνθηκολόγηση ηττημένου. Η  Κυβέρνηση συμφώνησε νέα  μέτρα ύψους 3,6 δις ευρώ. Αποδέχθηκε τη νέα περικοπή των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου, κανείς ακόμη δεν γνωρίζει το τι έχει συμφωνηθεί για την ΔΕΗ και τα εργασιακά. Όπως και αν βαφτίσουν τα μέτρα που θα φέρουν, στην ουσία θα πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο», τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και συνέχισε:

«Η αβεβαιότητα παραμένει. Η παραμονή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στην εξουσία, μόνο αδιέξοδα και καταστροφή μπορεί να προκαλέσει. Πρόκειται για ένα τέταρτο μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση, το Μνημόνιο του κ. Τσίπρα και της παρέας του και προφανώς η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει νέες περικοπές, νέες αιματηρές θυσίες. Γι’ αυτό τους λέμε: Δεν μπορείτε και δεν έχετε τη νομιμοποίηση να υποθηκεύσετε το μέλλον της χώρας. Να μας εγκλωβίσετε στο δίλημμα GREXIT ή σκληρή λιτότητα.  Όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο το καλύτερο». κατέληξε.

Η Φώφη Γεννηματά εξήγησε επίσης πως δεν καταστρώνει κανένα κοινό μέτωπο με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ για το επικείμενο συνέδριο της παράταξής της είπε: «Ο δρόμος προς το Συνέδριο είναι ανοιχτός, χωρίς εμπόδια και επικίνδυνες στροφές. Είμαστε αποφασισμένοι να τον διαβούμε όλοι μαζί, ενωμένοι. Όσο περισσότεροι τόσο πιο δυνατοί.  Όσο αφορά την εκλογή ηγεσίας από τη βάση, αποτελεί δική μου πρόταση και δέσμευση και αναφέρεται  στη συγκρότηση του ενιαίου φορέα. Όλα θα γίνουν με τη σειρά τους και στην ώρα τους».


Σχόλια