Φονική κακοκαιρία: Πάνω από δέκα νεκροί μέσα σε λίγες ώρες σε Βουλγαρία και Πολωνία

Φονική κακοκαιρία: Πάνω από δέκα νεκροί μέσα σε λίγες ώρες σε Βουλγαρία και Πολωνία

Ειδήσεις για τον καιρό: Χιονοθύελλες και πολικές θερμοκρασίες σαρώνουν Βουλγαρία και Πολωνία, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 10 άνθρωποι.

Στη νοτιοανατολική Βουλγαρία, δύο Ιρακινοί πρόσφυγες εντοπίστηκαν νεκροί χθες Παρασκευή (06/01) στο όρος Στράντζα, καθώς στη χώρα μαίνονται χιονοθύελλες, ανακοίνωσε η περιφερειακή αστυνομία του Μπουργκάς.

Οι άνδρες, ηλικίας 28 και 35 ετών, βρέθηκαν παγωμένοι σε ένα δάσος από ντόπιους, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία.

Τη προηγούμενη Δευτέρα, μια Σομαλή πρόσφυγας είχε επίσης βρεθεί νεκρή από το κρύο στην ίδια περιοχή.

Το βουνό Στράντζα βρίσκεται στο μοναδικό σημείο των βουλγαροτουρκικών συνόρων που δεν είναι κλειστό με συρματόπλεγμα.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δέκα άνθρωποι έχουν πεθάνει από το κρύο σε διάστημα δύο ημέρων στην Πολωνία, όπου η θερμοκρασία έχει πέσει κάτω από τους μείον 20 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές.

«Επτά άνθρωποι πέθαναν χθες Παρασκευή, στην πιο τραγική ημέρα του χειμώνα αυτού», δήλωσεη Μποζένα Γουισόκα, εκπρόσωπος του Κέντρου Εθνικής Ασφάλειας.

«Την προηγουμένη είχαμε καταγράψει τρία ακόμη θύματα», πρόσθεσε, «γεγονός που ανεβάζει σε 53 τα θύματα από υποθερμία που έχουν καταγραφεί από την 1η Νοεμβρίου».

Kύμα ψύχους πλήττει από τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη την Πολωνία. Ο απολογισμός των νεκρών από το κρύο ενδέχεται να αυξηθεί στη διάρκεια του Σαββατοκύριακού, καθώς οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν κάτω από τους μείον 20 βαθμούς.

Πέρυσι τον χειμώνα, που ήταν ιδιαίτερα ελαφρύς, περίπου 77 άνθρωποι πέθαναν από υποθερμία στην Πολωνία.ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια