Φονικό κύμα κακοκαιρίας στην Ιταλία! Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα (video+pics)

Φονικό κύμα κακοκαιρίας στην Ιταλία! Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα (video+pics)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου θα βρίσκετε η βορειοδυτική Ιταλία λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που έχει «χτυπήσει» τις περιφέρειες Πεδεμόντιο και Λιγουρία.

Ένας ψαράς έχασε μάλιστα τη ζωή του στην περιφέρεια της Γένοβας, ενώ ένας κάτοικος της ευρύτερης περιοχής του Τορίνο αγνοείται εξαιτίας της υπερχείλισης ποταμών από τις συνεχείς βροχοπτώσεις και τη θαλασσοταραχής.

Στο μεταξύ, περίπου 450 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τα οποία είχαν πλημμυρίσει ή κινδύνευαν από τα ορμητικά νερά.

italia

Στο Τορίνο, ο ποταμός Πάδος έχει ανέβει ένα μέτρο πάνω από την στάθμη επιφυλακής ενώ και ο ποταμός Τάναρο, στα σύνορα Λιγουρίας και Πεδεμόντιου, ξανάρχισε να απειλεί με νέα υπερχείλιση σειρά από κατοικημένες περιοχές.

Οι οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις συνεχίζουν να είναι σε πολλές περιπτώσεις, προβληματικές, ενώ την περασμένη νύχτα η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε τουλάχιστον δέκα χωριά.

italia5

Ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι βρέθηκε στο Τορίνο όπου παρακολούθησε την εξέλιξη της κατάστασης από το επιχειρησιακό κέντρο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Οι υπεύθυνοι της Υπηρεσίας, πάντως, υπογραμμίζουν ότι ο αποτελεσματικός καθαρισμός των ποταμών και η ενίσχυση των φραγμάτων επέτρεψε να αποφευχθεί ένας πολύ βαρύτερος απολογισμός.

 

 

 

 


ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια