Φόροι, φόροι, φόροι μέχρι το Eurogroup και είναι μόνο η αρχή

Φόροι, φόροι, φόροι μέχρι το Eurogroup και είναι μόνο η αρχή

Έξτρα φόρος στο τζόγο για να μην υπάρξει ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Αυτό φαίνεται πως… κλείδωσε η κυβέρνηση, η οποία καίγεται να κλείσει τα ανοικτά… μέτωπα, αφού τα μέτρα που συζητούνται και πρέπει να εγκριθούν έως την Παρασκευή μέσω τηλεδιάσκεψης από το Euroworking Group, ώστε να υπάρχει θετική απόφαση στο Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου.

Τι θα συζητηθεί; Οι πλειστηριασμοί, οι 100 δόσεις, τα γενόσημα και ο ΦΠΑ εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση εντός των επόμενων ωρών ετοιμάζεται να ανακοινώσει τα εξής μέτρα:

Απόσυρση ΦΠΑ στην εκπαίδευση: Mε τις… ευλογίες του Μοσκοβισί, ο οποίος δήλωσε πως «δεν συζητήσαμε για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση», το οικονομικό επιτελείο κατέληξε στο συμπέρασμα πως το μέτρο που πρότειναν δημιούργησε μεγαλύτερη ζημιά, παρά όφελος για το δημόσιο και την ίδια την κυβέρνηση

Επιβολή φόρου 10% στον στοιχηματισμό του ΚΙΝΟ: Ακόμα και με την επιβολή φόρου 5 λεπτών στην στήλη των 50 λεπτών, θα λείπουν περί 100 εκατομμύρια για να καλυφθεί η «τρύπα» των εσόδων που ανοίγει φέτος από την μη επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ωστόσο είναι μια αρχή.

Νέα τέλη κυκλοφορίας 2016: Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, τα πετρελαιοκίνητα Ι.Χ. έως 1.600 κυβικά, που εκλύουν κάτω από 100 μικρογραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, θα επιβαρύνονται από το 2016 με τέλη κυκλοφορίας, θέτοντας στο στόχαστρο περίπου 150.000 ιδιοκτήτες, που την τελευταία πενταετία αγόρασαν τα συγκεκριμένα μοντέλα, αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος».
Την ίδια στιγμή, πρόσθετες επιβαρύνσεις, κυμαινόμενες από 30 ευρώ έως και 200 ευρώ, σχεδιάζει να επιβάλει η κυβέρνηση σε χιλιάδες φορολογούμενους, οι οποίοι κατέχουν υβριδικά ή ηλεκτροκίνητα Ι.Χ. αυτοκίνητα, καθώς, επίσης, και βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα ηλικίας μέχρι πέντε ετών, με κινητήρες άνω των 1.800 κυβικών εκατοστών.

Αλλαγές στις 100 δόσεις: Άλλαξαν τα επιτόκια, μειώνονται και δόσεις για όσους έχουν να πληρώσουν περισσότερα από ό,τι συμφώνησαν μπαίνοντας στη ρύθμιση Βαλαβάνη.

Αλλαγές στη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης: Καταργείται η προκαταβολή του επιδόματος, ενώ θα τεθούν εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια για την χορήγηση του επιδόματος, ώστε να μειωθούν στο μισό οι δικαιούχοι και το συνολικό κονδύλι.

Μόλις ολοκληρωθούν αυτά, η φοροκαταιγίδα συνεχίζεται.
Σειρά παίρνουν οι αλλαγές στη φορολογία μισθών, αγροτών και ενοικίων, τα κίνητρα αποκάλυψης αδήλωτων καταθέσεων, το νέο περιουσιολόγιο, οι φόροι στη ναυτιλία κ.ά,Σχόλια