Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μπαγκλαντές – Τουλάχιστον 15 νεκροί

Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μπαγκλαντές – Τουλάχιστον 15 νεκροί

Οι Αρχές φοβούνται πως θύματα βρίσκονται ακόμη εγκλωβισμένα εντός του κτηρίου.

Τουλάχιστον δεκαπέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε τετραώροφο κτήριο στη βιομηχανική πόλη Τόνγκι, λίγα χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές, ανακοίνωσαν αρμόδιοι της αστυνομίας και των νοσοκομείων.

«Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε στους 15 ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 70 τραυματίες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Παρβέζ Μία, γιατρός στο δημόσιο νοσοκομείο του Τόνγκι.

«Οι περισσότεροι έφεραν εγκαύματα. Μεταφέραμε τα άτομα που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία της Ντάκα», σημείωσε.

«Η πυρκαγιά δεν έχει ακόμη τεθεί υπό έλεγχο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επιθεωρητής Σιραγιούλ Ισλάμ, εκφράζοντας τους φόβους του πως θα αυξηθεί ο απολογισμός.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις έξι το πρωί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ανώτατο στέλεχος της αστυνομίας του Μπαγκλαντές.

«Απ’όσα καταλάβαμε, έχουν αποθηκευτεί χημικά προϊόντα στο ισόγειο και είναι ο λόγος που η φωτιά επεκτάθηκε τόσο γρήγορα» δήλωσε, διευκρινίζοντας πως πολλοί πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί.

Το εργοστάσιο, εξήγησε, παράγει μεταξύ άλλων πλαστικές συσκευασίες τροφίμων.

Ελλείψει προτύπων ασφαλείας που να τηρούνται σωστά, τα ατυχήματα και οι πυρκαγιές αποτελούν συχνό φαινόμενο στο Μπαγκλαντές, δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στον κόσμο μετά την Κίνα.

Το 2012 πυρκαγιά σε εργοστάσιο της Tazreen στη Ντάκα είχε στοιχίσει τη ζωή σε 111 εργαζόμενους ενώ έξι μήνες αργότερα πάνω από 1.100 άτομα σκοτώθηκαν κατά τη κατάρρευση του κλωστοϋφαντουργικού συγκροτήματος Rana Plaza στο Σαβάρ, προάστιο της Ντάκα. Η καταστροφή αυτή είχε αποκαλύψει τις άθλιες συνθήκες ασφαλείας στο Μπαγκλαντές.ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια