Φωτιά στη Σταμάτα κοντά στη λίμνη Μαραθώνα – Καίγονται πεύκα, κοντά σε σπίτια η πυρκαγιά αλλά ο αέρας τη «σπρώχνει» σε χαράδρα

Φωτιά στη Σταμάτα κοντά στη λίμνη Μαραθώνα – Καίγονται πεύκα, κοντά σε σπίτια η πυρκαγιά αλλά ο αέρας τη «σπρώχνει» σε χαράδρα

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 11.00 το πρωί στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας -Αγίου Στεφάνου. Η φωτιά ξεκίνησε από τη λεωφόρο Μαραθώνος στα όρια Σταμάτας-Αγίου Στεφάνου.

Η πυρκαγιά καίει πευκόφυτη περιοχή, ενώ την ίδια ώρα στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 25 οχήματα και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Τσόγκας, ενώ πριν από λίγο απογειώθηκαν δύο Καναντέρ και δύο ελικόπτερα για να συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών.

IWANNA F 2

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Διονύσου, Διονύση Ζαμάνη, που μίλησε πριν από τη συνδρομή των εναέριων μέσων στον ΣΚΑΪ, η φωτιά είναι σε κατοικημένη περιοχή, αλλά προς το παρόν δεν απειλούνται σπίτια, όμως το γεγονός πως η φωτιά κατευθύνεται προς το ρέμα καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την κατάσβεσή της μόνο με επίγεια μέσα.

Πάντως, λίγο αργότερα, στις 12.15, όταν ο κ. Ζαμάνης ξαναμίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι η πυρκαγιά περιορίστηκε στα 300-400 στρέμματα.

Ένας κάτοικος της περιοχής που μίλησε στο ραδιόφωνο του ίδιου σταθμού ανέφερε ότι καίγεται ο περίβολος εκκλησίας, ενώ ένας άλλος ότι υπάρχει και δεύτερο μέτωπο φωτιάς, αρκετά πιο μακριά.

IWANNA F 3Σχόλια