Φώτης Κουβέλης: Αφήνει «ανοιχτό»  το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Φώτης Κουβέλης: Αφήνει «ανοιχτό» το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Το ενδεχόμενο μιας νέας συνεργασίας για την νέα κίνηση που ηγείται, δεν απέκρυψε ο  Φώτης Κουβέλης, δείχνοντας πιο μάχιμος από ποτέ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Free Sunday, ο κ. Κουβέλης φάνηκε να μην αποκλείει το ενδεχόμενο μιας πιθανής και συνάμα οργανική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Φώτης Κουβέλης περιγράφει τους στόχους της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, την οποία ίδρυσε, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια συλλογικότητα που δεν φιλοδοξεί να μετατραπεί σε κόμμα, αλλά να συμβάλει στην υπόθεση της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου και της ενότητας των αριστερών δυνάμεων. «Η ριζοσπαστική και η ανανεωτική αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο χώρος του αριστερού ευρωπαϊσμού, δεν έχουν λόγους πλέον να μην συναντηθούν» τονίζει.

Χαρακτηρίζει πρόωρο να ειπωθεί αν η κίνηση θα διατηρήσει την οργανωτική της αυτοτέλεια ή αν θα ενταχθεί στο κόμμα. Διευκρινίζει, πάντως, ότι «το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνουμε προσδιορίζεται από ενωτική διάθεση, που προσωπικά δεν αποκλείω να οδηγήσει υπό προϋποθέσεις και σε οργανική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς αναφέρει ότι αυτή δεν μπορεί να γίνει με όρους κεντροδεξιάς, «υπό την ηγεμονία και την κυριαρχία ιδεολογημάτων και πολιτικών, που σφράγισαν τη φυσιογνωμία της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ». «Όσο οι παράγοντες και τα πολιτικά υποκείμενα αυτού του χώρου αρνούνται να πάρουν διαζύγιο από το πρόσφατο πολιτικό παρελθόν τους, η μεγάλη κεντροαριστερά θα συνεχίσει να συνιστά απατηλό πολιτικό όνειρο» σημειώνει χαρακτηριστικά.Σχόλια