ΦΩΤΟ: Στην Ουάσιγκτον ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

ΦΩΤΟ: Στην Ουάσιγκτον ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

Στην Ουάσινγκτον βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, στο πλαίσιο της συνάντησης που διοργανώνουν από κοινού η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία ITUC, μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έκανε αίσθηση με την τοποθέτησή του, καθώς παρέθεσε στοιχεία για τις καταστροφικές συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών στην ελληνική οικονομία και στην αγορά εργασίας.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε ζητήματα δημοκρατίας και διεθνών συμβάσεων εργασίας που καταστρατηγούνται, ενώ υπεραμύνθηκε των θέσεων του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ergasianews.gr, σε σχετικό σχόλιο που έκανε προς συνεργάτες του, δεν δίστασε να αναφερθεί σε “προσδοκίες που βούλιαξαν με το νέο επαχθέστερο μνημόνιο της αριστεράς”, ενώ έκανε λόγο “γι’ άλλη μια προσπάθεια χωρίς πολλές προσδοκίες”, εννοώντας προφανώς το ζοφερό μέλλον που προδιαγράφεται για τους εργαζόμενους στη χώρα μας ενόψει του “κλεισίματος” της αξιολόγησης.

Σχόλια