«Φωτογραφικές» προκηρύξεις στο ΓΕΣ για τις θέσεις εξωτερικού

«Φωτογραφικές» προκηρύξεις στο ΓΕΣ για τις θέσεις εξωτερικού

«Ιδιαίτερη» αντίληψη φαίνεται πως έχουν στο Γενικό Επιτελείο Στρατού σε ότι αφορά τις θέσεις εξωτερικού και το πως τα στελέχη του Στρατού Ξηράς θα υπηρετούν σε αυτές με εντελώς φωτογραφικές προκηρύξεις.

Οι προκηρύξεις που ετοιμάζει το ΓΕΣ θα περιλαμβάνουν την αλλαγή των Παγίων Διαταγών του ΓΕΣ ανάλογα με το ποιος θα είναι κατάλληλος για την κάθε θέση. Τα προσόντα της Πάγιας Διαταγής θα αντικατασταθούν με το λεγόμενο «job description» που θα ζητείται κάθε φορά.

Έτσι, μια Πάγια Διαταγή δεν έχει ισχύ για όλους και συνολικά για το στρατιωτικό προσωπικό της κάθε προκήρυξης, καθώς περιορίζει το προσωπικό βάζοντας εκτός από τα τυπικά αλλά και τα «ουσιαστικά προσόντα» του εκάστοτε Α/ΓΕΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ereportaz.gr, στο μυαλό κάποιων επιτελών του σημερινού Α/ΓΕΣ βρίσκεται φέτος το εξής: Να περιορίσουν ακόμα περισσότερο το προσωπικό και να επιλεγεί από το στενό κύκλο των επιτελών του ΓΕΣ και τους γνωστούς αυτών συγκεκριμένο προσωπικό, καθώς θα εξαιρεθούν αυτοί που προάγονται φέτος σε όποιο βαθμό. Κύκλοι του Υπουργείου Άμυνας, τόνισαν οτι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει ανισότητα και ανισορροπία στις τάξεις των στελεχών, καθώς μεταξύ τους δεν θα υπάρχει ευγενής άμιλλα, ενώ ευνοημένοι θα βγούν μόνο οι «εκλεκτοί» ενός συγκεκριμένου επιτελείου, μία κάστα δηλαδή ανθρώπων που το μόνο που είχε ήταν την τύχη να υπηρετεί κοντά σε κάποια άτομα κλειδιά.

Το ΓΕΣ πρέπει να είναι δίπλα από το ένστολο προσωπικό και να μη βγάζει Πάγιες Διαταγές επί Διαταγών για το θεαθήναι, απλά και μόνο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ολίγων, των γνωστών και γενικά αυτών που είναι στο στενό κύκλο του σημερινού Α/ΓΕΣ.Σχόλια