Φωτόπουλος: Η ΔΕΗ είναι στο χείλος του γκρεμού- Έρχονται αποκαλύψεις

Φωτόπουλος: Η ΔΕΗ είναι στο χείλος του γκρεμού- Έρχονται αποκαλύψεις

Μπαράζ ανακοινώσεων για την κατάσταση στη ΔΕΗ «που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, εξαιτίας των επιλογών της Πολιτείας» ξεκίνησε σήμερα ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ και μέλος του ΔΣ ως εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Νίκος Φωτόπουλος.

«Η επιχείρηση εξοικονόμησε 5,5 δισ. ευρώ από το 2011 από τη μείωση των μισθών και παρόλα αυτά είναι σήμερα στο χείλος του γκρεμού. Πού πήγαν λοιπόν τα 5,5 δισ. ευρώ που πήραν από τις τσέπες μας;», σημειώνει ο κ. Φωτόπουλος στο mononews.

«Την Τετάρτη θα ανακοινώσω συνοπτικά πού πήγαν και πώς έγινε μια σειρά απίστευτων σκανδάλων που έφεραν στη ΔΕΗ σε αυτό το κατάντημα και μετά θα αναφέρω σε 100 σελίδες αναλυτικά τι ακριβώς έχει γίνει. Τα χρέη από απλήρωτους λογαριασμούς έχουν φτάσει τα 3 δισ., αλλά υπάρχουν μια σειρά από άλλοι λόγοι που οδήγησαν τη ΔΕΗ στη σημερινή κατάσταση. Δεν μπορούμε να τα φορτώσουμε όλα στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε να τον απαλλάξουμε από τις τεράστιες ευθύνες του», προσθέτει.

«Ο μηχανισμός ανάκτησης μεταβλητού κόστους, τα ΑΔΙ ( Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος), ο μεταβατικός μηχανισμός αποζημίωσης ευελιξίας, οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας και γενικά οι τρόποι που επελέγησαν για να γίνει η απελευθέρωση ήταν εις βάρος της ΔΕΗ με σκανδαλώδη τρόπο. Δεν φταίει η απελευθέρωση που στήθηκαν στη χώρα μας αυτές οι κομπίνες και η Πολιτεία επιφύλαξε το ρόλο της… Φιλιππινέζας των ιδιωτών για τη ΔΕΗ», συμπληρώνει.

Πρόταση για τα λιγνιτικά

Αφού ολοκληρώσει τις ανακοινώσεις για την καταστροφή που αναφέρει πως έχει γίνει στη ΔΕΗ, ο κ. Φωτόπουλος θα καταλήξει σε μια πρόταση για την επόμενη μέρα.

 

Πηγή: Mononews.gr


Σχόλια