Φουντώνουν οι φήμες για ανασχηματισμό

Φουντώνουν οι φήμες για ανασχηματισμό

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου χθεσινού υπουργικού συμβουλίου για το 2015, οι φήμες για ανασχηματισμό άρχισαν να… φουντώνουν, κάνοντας λόγο όχι μόνο για μια επικείμενη κυβερνητική αναδιάρθρωση, αλλά και για τα ονόματα που θα πρωταγωνιστήσουν σε αυτήν.

Στο «στόχαστρο» του πρωθυπουργού, φέρονται να είναι τουλάχιστον δέκα από τους υπουργούς και τους υφυπουργούς της κυβέρνησης.

Με το ασφαλιστικό και το αγροτικό να είναι τα δύο επόμενα «μεγάλα στοιχήματα» που πρέπει να κερδίσει η κυβέρνηση, το μόνο που σίγουρα δεν επιθυμεί το Μαξίμου είναι «βαρίδια» στο κυβερνητικό σχήμα, και να δίνει «πατήματα» στην αντιπολίτευση.

Πηγές αναφέρουν με νόημα ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει σημειώσει με «κόκκινο στυλό» τα ονόματα υπουργών που υστερούν σε επιδόσεις. Ωστόσο, οι επιδόσεις δεν είναι το μόνο «πρόβλημα».

Ο σάλος που έχει ξεσπάσει με τα πόθεν έσχες των κ.κ. Σταθάκη και Φλαμπουράρη προκαλεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, αφήνοντάς την εκτεθειμένη. Και οι δύο, σύμφωνα με ορισμένους, ίσως διευκολύνουν τον πρωθυπουργό, ώστε να μην υπάρχουν αφορμές στην αντιπολίτευση για κριτική που θα επισκιάσει το κυβερνητικό έργο.

Ανάμεσα στα πρωτοκλασάτα στελέχη το όνομα του οποίου ακούγεται για τον ανασχηματισμό, είναι και αυτό του Πάνου Σκουρλέτη, για τον οποίο έχουν βγει… εσωκομματικά μαχαίρια, κατηγορώντας τον ότι «λάμπει» δια της απουσίας του, αποφεύγοντας να προχωρήσει ζητήματα όπως η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, αφήνοντας άλλους να φέρουν το βάρος δύσκολων επιλογών.

Σε ό,τι αφορά στον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, το Μαξίμου φαίνεται πως είναι ευχαριστημένο από τις επιδόσεις του και στο δύσκολο ζήτημα του ασφαλιστικού, και ως εκ τούτου όπως όλα δείχνουν παραμένει εντός υπουργικού. Στη χειρότερη περίπτωση, λένε κάποιοι, ο υπουργός θα αλλάξει χαρτοφυλάκιο.

Ωστόσο, δε συμβαίνει το ίδιο με τις κ.κ. Φωτίου και Αντωνοπούλου, με τις επιδόσεις των οποίων το Μαξίμου δεν είναι ευχαριστημένο, σύμφωνα με πηγές.

Την ίδια ώρα, αρκετοί μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα φαίνεται να έχουν προβλήματα με τη Σία Αναγνωστοπούλου, την οποία κατηγορούν ανοιχτά για διορισμούς συγγενών της και ζητούν την αντικατάστασή της

Κατηγορίες υπάρχουν και για τον Νίκο Φίλη στον οποίο καταλογίζουν αναίτια κόντρα του κόμματος με το ποντιακό στοιχείο, ενώ υπάρχει, όπως λέγεται, και ανοιχτή κόντρα με τον υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Μαξίμου έχει καταγράψει προβλήματα συντονισμού και συνεννόησης μεταξύ των κ.κ. Κουρουμπλή και Βερναρδάκη, ενώ σαφείς κατηγορίες για λάθος επικοινωνιακή τακτική εκτοξεύονται και κατά του διδύμου στο υπουργείο Υγείας, των κ.κ. Ξάνθου και Πολάκη δηλαδή.

Τα πυρά αρκετών φαίνεται πως συγκεντρώνει και ο Νίκος Κοτζιάς καθώς θεωρείται πως λειτουργεί συγκεντρωτικά και πολλές φορές αυτόνομα, ενώ κάποιοι του καταλογίζουν και λάθος τακτική στο θέμα που προέκυψε με την Τσεχία.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω προς το παρόν ανήκουν στη σφαίρα της φημολογίας, ενώ οι όποιες σχετικές προθέσεις της κυβέρνησης αναμένεται να εκδηλωθούν μετά τις γιορτές.Σχόλια