Φρίκη: Βρετανός κρατούσε αιχμάλωτη τη σύζυγό του για 2 χρόνια!

Φρίκη: Βρετανός κρατούσε αιχμάλωτη τη σύζυγό του για 2 χρόνια!

Σε φυλάκιση δύο ετών καταδικάστηκε ένας Βρετανός, ο οποίος είχε επιβάλει στη σύζυγό του να ζει σε καθεστώς δουλείας για περίπου δύο χρόνια.

Ο Σάφραζ Άχμεντ, 34 ετών, κρίθηκε ένοχος καθώς κρατούσε σε καθεστώς δουλείας τη σύζυγό του, Σουμάιρα Ιράμ, 28 ετών, το διάστημα μεταξύ 17ης Δεκεμβρίου του 2012 και 18ης Αυγούστου του 2014, μια περίοδο κατά την οποία κακοποιούσε τη γυναίκα και την υποχρέωνε να εκτελεί διάφορα οικιακά καθήκοντα σε καθημερινή βάση, νυχθημερόν, για εκείνον και την οικογένειά του.

Τα τοπικά Μέσα κάνουν μάλιστα λόγο για απόφαση-ορόσημο του δικαστηρίου του Λονδίνου.

«Πρόκειται για μία υπόθεση χωρίς προηγούμενο που δείχνει σε ποιο βαθμό έχουμε καταφέρει να καταπολεμήσουμε τα φαινόμενα σύγχρονης δουλείας. Πιστεύουμε ότι πρόκειται για την πρώτη καταδίκη στην Αγγλία και την Σκωτία ενός άνδρα που κρατούσε τη γυναίκα του σε καθεστώς δουλείας», επισήμανε η Ντάμαρις Λάκιν, μια νομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση.

«Αφού έφθασε στη Βρετανία το 2012 για ζήσει με τον σύζυγό της, πέρασε μικρό χρονικό διάστημα προτού το όνειρο του θύματος για μια στοργική οικογενειακή ζωή διαλυθεί όταν εκείνη πλέον συνειδητοποίησε ότι την είχαν οδηγήσει στη Βρετανία αποκλειστικά για να τους υπηρετεί», τονίζεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

«Εκείνος (ο Σάφραζ Άχμεντ) την αντιμετώπιζε με απόλυτη περιφρόνηση και απαντούσε στις εκκλήσεις της για στοργή με σωματικές επιθέσεις και λεκτική βία. Την κράτησε απομονωμένη από τον κόσμο, δεν είχε παρά ελάχιστη επικοινωνία με την οικογένειά της και δεν της επέτρεπε να βγαίνει μόνη από το σπίτι», περιγράφει επίσης η Λάκιν.

Ο Άχμεντ και η Σουμάιρα Ιράμ είχαν από κοινού συμφωνήσει να παντρευτούν στο Πακιστάν το 2006. Η άτυχη γυναίκα ολοκλήρωσε τις σπουδές της εκεί προτού σπεύσει να βρει το σύζυγό της στη Βρετανία στα τέλη του 2012.

Η κακοποίηση ξεκίνησε μετά τη δεύτερη γαμήλια τελετή, το Φεβρουάριο του 2013.

«Φαίνεται πως η μόνη μου χρησιμότητα ήταν να υπηρετώ αυτούς τους ανθρώπους (…). Με εξευτέλιζαν ως άνθρωπο», δήλωσε το θύμα, που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, χωρίς να προκαλέσει με την ενέργειά της αυτή καμία αίσθηση στην «οικογένειά» της…

Ήταν αυτή που κάλεσε τις αρχές, βάζοντας τέλος στον εφιάλτη της την 18η Αυγούστου του 2014…

 

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια