Φρικτός θάνατος μαροκινού μετανάστη που προσπάθησε να περάσει στην Ισπανία κρυμένος μέσα σε βαλίτσα

Φρικτός θάνατος μαροκινού μετανάστη που προσπάθησε να περάσει στην Ισπανία κρυμένος μέσα σε βαλίτσα

Από ασφυξία πέθανε ένας μετανάστης από το Μαρόκο που κρύφτηκε σε βαλίτσα προσπαθώντας να φτάσει παράνομα στην Ισπανία. Η βαλίτσα με τον άτυχο άνδρα βρισκόταν μέσα σε πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτου που ταξίδευε με πλοίο.

1438584448_392646_1438600559_noticia_normal

Οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο άτυχος 27χρονος είχε κρυφτεί στο αυτοκίνητο του 34χρονου αδελφού του, ο οποίος επρόκειτο να ταξιδέψει νόμιμα από τη Μελίγια του Μαρόκου στην Αλμερία της νότιας Ισπανίας. Φαίνεται ότι προσπάθησε να περάσει κρυφά τον αδελφό του, 27 ετών, κρύβοντάς τον στο αυτοκίνητο.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο 34χρονος ανακάλυψε ότι ο αδελφός του δεν ανέπνεε και ειδοποίησε το πλήρωμα. Οι προσπάθειες ανάνηψης απέτυχαν και ο 34χρονος συνελήφθη κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει παρόμοιο περιστατικό. Στις αρχές Μαΐου, ένα οκτάχρονο αγόρι από την Ακτή Ελεφαντοστού είχε βρεθεί κρυμμένο σε βαλίτσα στο φυλάκιο ανάμεσα στο Μαρόκο και στη Θέουτα. Ο πατέρας του, που κατοικούσε στην Ισπανία, είχε προσπαθήσει να τον φέρει στη χώρα κρυφά, επειδή ο μισθός του δεν επαρκούσε για να ζητήσει άδεια παραμονής για το παιδί.

afp-eight-year-old-smuggled-to-spain-in-suitcase-police

Η εικόνα του αγοριού σε εμβρυακή στάση μέσα από τις ακτίνες Χ είχε προκαλέσει οργή στην Ισπανία, και το παιδί απέκτησε τελικά προσωρινή άδεια παραμονής ώστε να ξαναβρεθεί με τους γονείς του.

 

Σχόλια