Γ. Δραγασάκης: Δεν υπάρχει ούτε συζήτηση, ούτε λόγος για εκλογές

Γ. Δραγασάκης: Δεν υπάρχει ούτε συζήτηση, ούτε λόγος για εκλογές

«Δεν υπάρχει ούτε συζήτηση, ούτε λόγος για εκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης , Γιάννης Δραγασάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

Ο κ.Δραγασάκης αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές δήλωσε ότι «η επιτυχής και γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι κρίσιμη για την εκτύλιξη του σχεδιασμού και την προσδοκώμενη εξέλιξη των πραγμάτων». Πρόσθεσε εξάλλου ότι «η συμφωνία προβλέπει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, στις οποίες ανταποκρινόμαστε. Δεν μπορεί να ζητείται κάτι πέραν των συμφωνηθέντων».

Ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη λαϊκή εντολή επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση κινείται εντός του πλαισίου αυτής. «Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή και κινείται στο πλαίσιο αυτής για να εκτελέσει με επιτυχία και δίκαιο τρόπο το σχεδιασμό της», ανέφερε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι «παρά τον ένα χρόνο εξαιρετικών δυσκολιών, έχουμε θετικά σημάδια ανάκαμψης και πρέπει να επενδύσουμε σε αυτά για να τα πολλαπλασιάσουμε».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό επεσήμανε ότι είναι ένα θέμα παγκόσμιας διάστασης ζήτημα, του οποίου δεν πρέπει να ξεχνάμε τη γενεσιουργό αιτία, τους πολέμους. «Πολιτική για το προσφυγικό δεν μπορεί να είναι το «βουλιάξτε τους». Ακραίες απόψεις που ακούγονται είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας», πρόσθεσε.  Τέλος,  τόνισε ότι η Ευρώπη χρειάζεται κοινή στρατηγική για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και διευκρίνησε ότι δεν υπάρχει θέμα «εξόδου» από τη Σένγκεν.

 

 



Σχόλια