Γ.Γ. Ενημέρωσης: Ο αριθμός τηλεοπτικών αδειών καθορίστηκε σε τέσσερις και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει

Γ.Γ. Ενημέρωσης: Ο αριθμός τηλεοπτικών αδειών καθορίστηκε σε τέσσερις και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει

Ότι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών καθορίστηκε σε τέσσερις με τροπολογία του περασμένου Φεβρουαρίου και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, σχολιάζει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, απαντώντας στα δημοσιεύματα που, με αφορμή την εκ νέου ανάθεση στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας για την εκπόνηση οριστικής εμπειρογνωμοσύνης για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, σημείωναν ότι ανοίγει ο δρόμος για αδειοδοτήσεις περισσότερων τηλεοπτικών σταθμών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΓ Ενημέρωσης «είναι πια σύνηθες, κάθε διοικητική πράξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας να μεταφράζεται ως κατακλυσμός, τουλάχιστον, για την πορεία της αδειοδότησης των καναλιών. Τελευταία αφορμή, η παραλαβή της οριστικής μελέτης του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, πόσο και πόσο μελάνι δεν χύθηκε για να εξηγηθεί ότι τον Φεβρουάριο έγινε η παραλαβή της προπαρασκευαστικής εμπειρογνωμοσύνης (με κεφαλαία γράμματα στο τεύχος που μοιράστηκε στους βουλευτές)».

Διευκρινίζει ότι «ακολουθώντας τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες, τις οποίες προβλέπει ο κανονισμός προμηθειών δημοσίου, αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια, η ‘’τελική πράξη’’», και ότι πρόκειται για την νόμιμη συνέχιση μιας διαδικασίας που άρχισε από τον περασμένο Οκτώβριο με την ψήφιση του ν.4339/2015 και όχι για τη διακοπή της.

«Ας σημειωθεί δε ότι ο αριθμός των αδειών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου, καθορίστηκε σε τέσσερις με τροπολογία του ν.4339/2015 τον περασμένο Φεβρουάριο. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, πολλώ δε μάλλον, εν μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας», σημειώνει τέλος η ΓΓ Ενημέρωσης.

Διαβάστε επίσης: Ανοίγει ο δρόμος για περισσότερες τηλεοπτικές άδειες;

 Σχόλια